"Artık ortak bir noktamız var, birlikteyiz" diyerek katılımcılara seslenen CHP İlçe Sekreteri ve Engellilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nesrin Serindağ, öncelikle il dışında olan ilçe başkanı Celal Sevinç'in selamlarını ileterek açılış konuşması yaptı.
Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, bazı meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda engelli ve ailesinin de katıldığı programda konuşan İlçe Engelliler Komisyonu Başkanı Nesrin Serindağ, öncelikli hedeflerinin ilçenin her mahallesindeki parkları engelli ve engelsiz çocukların ortaklaşa kullanabileceği kaynaşma parkları olarak düzenlemek olduğunu belirtti.

Serindağ, Başkan Kerimoğlu'na sundukları projelerin değer bulamsı sayesinde araştırmalara başladıklarını, Çapa Tıp Fakültesi'nde "Engelli Parkları" ile ilgili bilimsel çalışmaları olan hocalarla birlikte halk arasında Kavaklı Park olarak bilinen Attila İlhan parkındaki çocuk oyun alanına ilave ekler yaparak yeniden düzenlediklerini söyledi. CHP Bahçelievler İlçe Engelliler Komisyonu Başkanı  Yüksel Hoş'a da, kendilerine verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür etti. 
Dünya Engelliler Haftası olarak bilinen 10-16 Mayıs tarihleri arasında engelli ve engelsiz çocukları kaynaştırmak ve farkındalığı arttırmak amacıyla düzenledikleri programa katılan herkese teşekkür eden Serindağ, zaman içerisinde gelen istek ve taleplere göre tüm mahalle parklarını engelli ve engelsiz çocukların ortaklaşa kullanabileceği kaynaştırma parklarına dönüştüreceklerini söyledi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'da böyle bir çalışmada paydaşlık yapmaktan onur duyduğunu belirterek, park çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti, projelendirilme aşamasında incelemelerde bulunarak raporlayan Çapa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ekin Akalan, Doç. Dr. Ela Tarakçı ve Doç. Dr. Fuat Bilgili'ye plaket verdi. İlçe Engelliler Komisyonu Başkanı Barış Mutlu'da başkan Kerimoğlu'na plaket taktim ederek desteklerinden dolayı minnettarlıklarını ifade etti.  Programın devamında Bakırköy Belediyesi Engelliler Öğretmeni Ayşe Muhterem Titay yönetmenliğinde şarkılar söylenerek, dans gösterisi yapıldı.
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam  
 
 

Editör: Haber Merkezi