Başkanlık teklifi olarak gelen Sağlık Birimlerinin devriyle ilgili söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, kendilerine son dakika gelen gündem maddelerini okuyamadıklarını, araştırıp konuyla ilgili sağlıklı bir karar veremediklerini söyledi. “Bakırköy Belediyesi Sağlık Bakanlığı’nın istediği standartlarda hizmet veremediği için sağlık birimlerini kapatıyor. Bizim anladığımız bu” diyen Torun, neden uygun hale getirilmeyip devir edildiğini de sordu.

Sağlık konusunda çok fazla konuşmayı doğru bulmadığını söyleyerek kısa bir açıklama yapan Meclis Başkan Vekili Mahir Çelik, sağlık birimlerinin kapatılmayarak Sağlık Bakanlığı’na devir edildiğini, en ufak bir enjeksiyonun bile belli bir yasal çerçevede olması gerektiğini söyleyerek, sağlık biriminin metrekaresinin bile önemli olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yazıda açılmış ve açılacak olan sağlık birimleriyle ilgili yasal düzenlemelerin belirtildiği, 1 Ağustos'a kadar yasal düzenlemelerin yerine getirilmeden çalıştırılması halinde 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezası ve 20 bin lira para cezasının olduğunu söyledi.

Belediye sağlık birimlerinin hem fiziki, hem kadro eksikliği, hem de belediye olarak bunu ön görecek durumlarının olmadığı için ruhsatlandıramadıklarını ifade eden Meclis Başkan Vekili Mahir Çelik, “Sağlık birimlerinin çalışmalarına daha nitelikli devam etmesi için, labaratuar hizmetlerinin daha geniş kapsamlı olması için kapatmıyor, devir ediyoruz” dedi. Belediye olarak gerekli destekleri vereceklerini söyleyen Çelik, böylece hem kamu hizmetinin devam edeceğini, hem de cezai bir durumla karşı karşıya gelmeyeceklerini söyledi.

Bakırköy Belediyesi’ne bağlı sağlık birimlerinin 1 Ağustos’ta kapatılarak, aile hekimlerine devri oy birliği ile geçereken, Ak Parti’li Meclis Üyesi İbrahim Keleş kendilerinin red oyu verdiklerini ifade etti.  Kayıtlara oy birliği ile geçen sağlık birimlerinin devir edilmesiyle ilgili kendilerinin RED oyu verdiklerini, burada bir yanlış anlaşlmanın olduğunu, duruma müdahale ederek düzelteceklerini söyledi.

YEŞİLKÖY MAHALLESİ'NDE SABAH KAHVALTISI!

Bakırköy Yeşilköy Mahalle sakinlerinin sağlık birimlerinin kapanmasıyla ilgili imza topladığı bilgisi üzerine, Yeşilköy Mahallesi'nde vatandaşlarla birlikte kahvaltılı bir toplantı yapan Başkan Bülent Kerimoğlu, "Kapatmak diye bir şey söz konusu değil. Daha iyi hizmet vermesi adına devir ediyoruz" dedi.

Selvi Sarıtaç  

Editör: Haber Merkezi