Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen Diren Bakırköy Çamlık Parkı Formu, Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi, Emek ve Özgürlük Cephesi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri, "Katil ve barbar ordusu IŞİD ve işbirlikçisi AKP'ye karşı insanlık ve barış kazanacak" dedi.

Yapılan basın açıklamasında, AKP’nin etnik, milliyetçi ve hegomonik Ortadoğu politikasının can almaya devam ettiği ifade edilerek, Kobani’nin yeniden inşası için İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine giden; bombalı saldırı sonucunda Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 32 kişinin hayatını kaybetmesi kınandı.

Eylemciler, 300 kişinin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde meydana gelen olayda 32 gencin hayatını kaybetmesini ve yüzlerce kişinin yaralı olmasına içlerinin yandığını, acılarının da öfkelerinin de çok büyük olduğunu belirttiler.

“BARIŞI ÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Yapılan açıklamada, Kobanêli çocuklara oyuncak getirip Kobanê’nin yeniden inşası için gönüllü olan, tatillerinden feragat eden bu gençlere kıyan katiller sürüsünü hepimiz yakından tanıyoruz. Kobanê’de daha bir ay önce çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 250’den fazla insanı katledenler dün de Suruç’ta gençlerimizi katlettiler. Aynı katiller 5 Haziran’da da Diyarbakır’da yüzlerce insanımızı katletmeyi hedeflemişlerdir. AKP ve Cumhurbaşkanına buradan bir kez daha sesleniyoruz; etnik, mezhepçi ve “Yeni-Osmanlıcılık” politikasından vazgeçin” ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması, “Bizler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da savaş, gerilim ve katliam politikalarına karşı ısrarla barışı örmeye, halkların kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz. Eşit, özgür demokratik bir Türkiye mücadelesi verenler; “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği” diyenler, bu katliamın hesabını er geç soracaktır” denilerek sonlandırıldı.

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi