4 DAKİKA’DA KESİM

Arife günü Bayrampaşa Mega Center Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi’nde gerçekleştirilen kurban kesim tatbikatında 20 adet büyük baş kurbanlık hayvan kesildi. Kurbanlık hayvanlar monoray sistemle el değmeden 4 dakikada parçalara ayrıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Çok kısa zaman içerisinde monoray sistemiyle hayvanın başının kesilip kanı akıtıldıktan sonra 4 dakika içerisinde derisi soyulup modern sistemle kesiyoruz" dedi.
Dualar eşliğinde kesilen hayvanların derisi otomatik makinelerle yüzüldü. Hayvanların iç organları çıkarıldıktan sonra parçalama işlemine geçildi. Elektrikli testere ile kurbanlıklar 4 dakikada parçalara ayrıldı. Belediyesi ekipleri kesimden dolayı vatandaşların oluşan kokulardan rahatsızlık duymaması için, tesisi tazyikli suyla sık sık yıkayarak, gül suyu sıktı.




İSTANBUL’DA İLK

Kurban kesim tatbikatında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, kurban kesim tesisinin bayram sonrası çevrede oluşan kirliliği önlediğini belirtti. Başkan Aydıner, "Bugün burada hem kesim sistemi hakkında bilgi veriyoruz, hem de bu kesimin hakikaten modern olduğunu gösteriyoruz. Esas yarın da vatandaşlarımızın Bin 500'ün üzerinde kurbanını sıra numaralarıyla keseceğiz. Herkesin kurban bayramını yürekten kutluyorum. Bayram vesileyle İslam aleminde akan kanının da durmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Monaraylı kuraban kesim sisetmi istanbulda ilk kez uygulanıyor.



MONORAY SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Sistemde önce hayvan bir ayağından bağlanarak bir hücreye alınıyor, İslami kurallara uygun olarak kesiliyor, daha sonra raylı sistem tarafından havaya kaldırılıyor. Kesim işlemi gerçekleştirilen hayvan raylı sitemde bir sonraki aşamaya alınıyor. El değmeden derisi yüzülüyor ve parçalara ayrılarak kurban sahibine teslim ediliyor. Bütün bu işlemler 4 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanıyor.

Kesim tatbikatına Başkan Aydıner’in yanı sıra AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Gemici, Mehmet Acar, Ahmet Kumbasar, Can Gökhan Balekoğlu ve Mustafa Demirkan da katıldı




KEŞKE ÇOCUKLAR İZLEMESEYDİ

Çocukların ruhsal gelişimlerini kötü yönde etkileyecek görüntülerin oluştuğu tatbikat gerçekleşirken kesim alanında çocuklarında bulunması dikkat çekti. Çocukların kesimi izlememesi için herhangi bir önlemin alınmaması olumsuz görüntüler ortaya çıkardı.
Şahin İMĞA-Kent Yaşam
Editör: Haber Merkezi