Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa-Eminönü arasında bir süredir devam etmekte olan bisiklet yolu çalışmalarını tamamladı. Ancak bisiklet severler tarafından memnuniyetle karşılanan yol duyarsız vatandaşların gazabına uğradı.

Belediye bisiklet yolunda usulsüz park etmelere engel olmak için trafik işaretleri ve engelleyiciler yerleştirmiş olsa da duyarsız vatandaşların önünü alamadı. Bazı vatandaşlar araçlarını bisiklet yoluna park ederek bisiklet kullanıcılarının haklarını gasp etti.

BİSİKLET SEVERLER ŞİKAYETÇİ

Konuyla ilgili konuştuğumuz Bisiklet Severler Derneği Gaziosmanpaşa Temsilcisi Ömer Ulunye, projeden, genel olarak memnun olduklarını dile getirirken, bisiklet yolunu kullanan ya da araç park eden vatandaşların duyarsızlığından dem vurdu.

Öte yandan Bisiklet Severler Derneği Gaziosmanpaşa Temsilcisi Ulunye tarihi henüz belli olmamakla birlikte yakın zamanda bisiklet yolları konusunda insanlarda duyarlılık yaratmak için yüzlerce bisikletlinin katılacağı bir etkinlik düzenleyecekleri ifade etti.
Bisiklet severler 28 Haziran’da da fosil yakıt kullanımının zararlarına karşı, bisiklet kullanmanın önemini dile getirmek için pedal çevirmişlerdi.

(Şahin İMĞA-Kent Yaşam)
Editör: Haber Merkezi