Mezopotamya Engelli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erdal Satılmış’la karşılıklı yapılan sohbette, Diyarbakır’da bir engelli okulu olmadığı gerçeğini öğrenen Erdiş, “Köyden şehire gelebilirsin ama şehirde yoksa nereye gideceksin?” diyerek olaya tepki gösterdi. Gittiği her ortamda bu sorunu dile getireceğini ve bu yönde çalışmalar yapacağını ifade eden Erdiş, kendisine gösterilen yakınlıkları ve samimiyetleri için dernek üyelerine teşekkür ederek, engelli vatandaşların eğitimi ve istihdamı yönünde gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.


“Artık baba söylesin aileye hükmetsin dönemi bitti”

“Bizler bağışlarla yaşayan kurumlarız” diyen Mezopotamya Engelli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erdal Satılmış Diyarbakır’da 120 bin dolayında engelli olduğunu, engellilerin yasalarla kazanılmış hakları olmasına rağmen bir çok hakkını da kullanamadığını ifade etti.  Kurumlarla ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Satılmış,  belediyelerin bütçesi olduğu halde engelli bütçesinin olmamasını ve hizmeti bağışlarla varlığını sürdüren kurumlardan beklenmesini eleştirerek, “Biz siyasi bir partinin uzantısı olmak istemiyoruz. Elbetteki bireysel düşüncelerimiz ve fikirlerimiz var. Diyarbakır’ın artık değişim istediği ortada” diyerek, “Artık baba söylesin aileye hükmetsin dönemi bitti. Herkes olaya bireysel olarak bakıyor” dedi.

“Engellilerin oy kullanma hakkı var ama oy kullanabilmeleri için bir çalışma yok”

CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Nurdan Erdiş’e, İstanbul’dan gelerek kendilerini ziyaret ettiği ve sorunlarını dinlediği için teşekkür eden Satılmış, engellilerin oy kullanma hakkı olmasına rağmen, oy kullanabilmeleri ile ilgili bir çalışma olmamasınında üzücü olduğunu söyledi.

Engelliler için pilot bölgelerin seçilmesini yada giriş katlarda kimseye bağlı kalmadan kendi oylarını kullanabilmeleri için çalışmaların yapılmasına dikkat çeken Satılmış, “Biz CHP’ye duygu olarak yakınız ama CHP nedense bize yakın değil. Oysa bir engelliler koordinasyonu oluşturulabilir ve çalışabiliriz. Bizlere ne gelen var, ne de giden. Sorunlarımızı dinlemeye geldiğiniz için size bir kez daha teşekkür ediyorum ve sesimizi duyurmanızı bekliyorum” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi