Sokağın Galatasaraylılar Parkı girişinin asfalt zemini şuan için sol taraftaki apartmanın bahçesine doğru kaymış durumda. Yağmur yağdıkça daha da yan yatan duvar aniden yıkılma riski taşıyor. Apartmana ait istinat duvarının yıkılmasıyla da sokağın asfalt zemini ile altındaki toprak da apartman bahçesine göçebilir. Bu arada yana doğru yatan duvarın hemen önüne her türlü araç parkı yapılıyor.

Şuan otomobillerin ağırlığını taşıyabilen zemin ise, duvarın biraz daha yana kayması ile taşıyamayacak duruma gelecek ve üzerine park edilen araçla birlikte apartman bahçesine kayacak. Bu sırada takla atması muhtemel aracın içinde sürücü veya başka insanlar varsa yaralanabilir, hatta ölebilirler de.

Tehlikeli alana park eden araç sahipleri durumun pek farkında değiller ancak, hemen altından doğalgaz hattı geçen zeminin kaydığını gören apartman sakinlerinden bazıları ilgili belediyelere bildirdiklerini ancak ilgilenilmediğini ileri sürdüler.

İstinat duvarı her ne kadar bir apartmana ait olsa da, sokak kamuya açık ve halkın yararlandığı bir alan olduğundan burada yaşanabilecek her türlü olayla ilgili devlet kurumlarının sorumluluğu bulunmakta ve gereken ilginin gösterilmesi beklenmekte.

Tuncat Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi