Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimar Sinan'ın eseri tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü Dalyan'a bağlayan ve zamanla tahrip olan yüz yıllık geçmişe sahip ahşap köprünün yenileme çalışmalarını inceledi.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü Dalyan'a bağlayan nostaljik ahşap köprü portatif olarak hizmet verecek. Köprünün sadece belirli zamanlarda ulaşım hizmeti vereceğini açıklayan Başkan Akgün, “Köprü çalışmalarında son aşamaya gelindi. Geçmişte Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ile Dalyan arasında daha çok balıkçılara ulaşım hizmeti veren köprüyü yeniden ilçemize kazandırdık. Büyükçekmece'mize hayırlı olsun” dedi.

İSTANBUL'UN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Büyükçekmece Belediyesi olarak gölün dalyan bölgesinde çevresinde kapsamlı bir çevre projesine imza attık diyen Başkan Akgün, “Dalyan bölgesinde kapsamlı bir çalışma yaparak uzun yıllardır gölün dibinde biriken balçık ve atıkları temizledik. Daha önce bu bölgede görülen kirlilik ve kötü koku artık son bulacak. Yeni yaptığımız ahşap köprü ve Kültürpark çevresinde hayata geçirilecek olan yeni projelerle bu bölge İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden olacaktır" ifadesini kullandı.

Senay BADUR- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi