Sarıyer Belediye Meclisi Üyesi CHP’li Ekrem Tekçe, İl Özel İdaresi tarafından İBB’ye bedelsiz olarak devredilen Sarıyer’deki ‘Büyükdere Fidanlığı’nın şantiye olarak kullanılmasına bir kez daha dikkat çekerek, buraya park ve sosyal tesis yapılması için alanın Sarıyer Belediyesi’ne devredilmesini istedi.

Geçmişte havaalanı olarak da kullanılan geniş alanda alanda yapılan hafriyat çalışmaları ve kesilen ağaçların fotoğrafları mecliste yaptığı konuşma sırasında kürsüden gösteren Ekrem Tekçe, buradaki yeşil alan katliamına son verilmesini istedi. Tekçe şunları söyledi:

“RANT UĞRUNA ASIRLIK FİDANLIK YOK EDİLİYOR.

“Önceleri İl Özel İdaresi’ne bağlı olan fidanlık İBB’ye geçtiğinden beri asırlık fidanlığı yok etmek için her oyun, her türlü cambazlık yapılmaya başlandı. İki yıldan fazladır, kum deposu olarak kullanılan alan, şimdi de kamyonlarla hafriyat taşınarak başka bir şeye verilmeye çalışılıyor. Sarıyerliler olarak bu duruma izin vermeyeceğiz. Bu alanın Sarıyer Belediyesi’ne devredilmesi ve buranın bir yaşam alanına çevrilmesi gerekmektedir. Buradaki fidan ve doğa katliamı bir an önce durdurulmalıdır. Büyükdere Fidanlığı, yaşam alanı ve park yapılmak amacıyla Sarıyer Belediyesi’ne devredilmelidir. Belediyemizin burasını, Sarıyer halkının ve insanlarımızın en iyi şekilde kullanabileceği bir park haline getireceğine inanıyorum. Çünkü Sarıyer Belediyesi, önce halkını ve vatandaşları düşünen sosyal bir belediyedir. Bugüne kadar yaptığı güzel hizmetlerle de bunu herkese göstermiştir.”

HASTANE AÇILINCA İNSANLARA DİNLENME ALANI GEREKECEK

Öte yandan Büyükdere Fidanlı olarak bilinen alanın hemen bitişiğinde inşaatı devam eden 350 yataklı Sarıyer Devlet Hastanesi bu yılın ortalarında hizmete gireceği ve buraya çok sayıda vatandaşın sağlık hizmeti almak için akın edeceği belirtilerek, “Hastaneye gelen insanların dinlenmesi ve hasta yakınlarıyla ilgilenmesi sırasında mola yeri olarak kullanması amacıyla burada yapılacak park ve sosyal tesisler önmeli bir ihtiyacı giderecektir. Bu nedenle Sarıyer Belediye Meclisi’ne defalarca getirilerek dikkat çekilen Büyükdere Fiadanlığı’nın durumu gözardı edilmemesi gerekir” denildi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi