Başakşehir Belediye meclisinde CHP meclis grubu adına söz alan Cemal Doğan, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a Bahçeşehir Gölet bölgesini, kent meydanını, ulaşımı ve maverayı sordu. Doğan, “Bahçeşehir Gölet bölgesinde imar değişikliği yaptığınızdan dolayı yöre halkı tepki gösterdi. Günlerce eylem yaptı. Halkın bu duyarlı duruşuna karşın Belediye Başkanı Mevlüt Uysal basın aracılığıyla yaptığı açıklamada, planların tepki gösterildiği gibi yeşil alanı yok etmeyeceğini tam tersi mevcudun 5 kat büyütüleceğini söylemişti ve bunu da birkaç ay içinde yapacağız demişti. Ben İnşaat mühendisi olarak o zaman da açıklamıştım, böylesi bir değişiklik öyle birkaç ayda olmaz; ama önemli olan niyet ve samimiyettir demiştim. Aradan nerdeyse bir yıl geçti. Hani ortada ne var? Gölet bölgesinde 350 dönüm olan yeşil alanın bin 550 dönüme çıkarılacağını seçimlere 4 gün kala Kanal 24'de söylemişti. Hani nerde?” diye sordu.

BİZ YİNE HAKLI ÇIKTIK..!

Cemal Doğan, “Belediye Başkanı Uysal'ın tam tersine imar değişikliği yapılarak rant uğruna bir yandaşa verilen Gölet bölgesinde bırakın yeşil alanın 5 kat artacağını, tam tersi mevcudu dahi koruyamayacağız. Çünkü ihaleyi alan firma sahibi CNN TÜRK kanalında hiç saklamadan kaç katlı bina yapacağını, yani gökdelen dikeceğini açıkça söyledi. Kendisinin de aynı bölgede başka arsalarının da olduğunu ve bu nedenle Gölet bölgesini tercih ettiğini söyleyen vatandaşın açıklamaları bizleri bir kez daha haklı çıkardı" dedi.

“MAHKEME KARARI NEDEN UYGULANMIYOR?”

CHP grubu adına sorularını sıralayan Cemal Doğan, “Şelale Park içinde kaçak olarak yapıldığı mahkeme tarafından da karara bağlanan Maranda Restaurant neden yıkılmıyor, mahkeme kararı neden uygulanmıyor?” diye sordu.

“HUKUKSUZLUK DİZ BOYU”

Cemal Doğan, Belediye Başkanı Uysal'ı kanunlara uymamakla eleştirirken “Maalesef mahkeme aşamasında olan tüm yerler TÜRGEV'e verildi ve ruhsatsız ve belediye yönetmeliğine aykırı olarak inşaatlar devam etmektedir. Belediye başkanımız ne yapıyor? Kamu arsalarını "ben yaptım oldu" mantığıyla TÜRGEV vakfına tahsis etti. Yetmedi, bu haksız tahsislerden biride belediye ye ait değildi ve bir ibadethane yeriydi. Ve en acılarından biride başkasına ait bir ibadet alanını gasp edercesine TÜRGEV’e verip belediye meclisinden geçmeden önce tahsisini yapıyorsun. İşte Başakşehir Belediyesi’nde böylesi usulsüzlükler ve kanunsuz işler yapılmaktadır. Güler misin, ağlar mısın dedikleri bu olsa gerek” dedi.

“BİLGİ EVLERİNİ DE SİYASALLAŞTIRDINIZ!”

Cemal Doğan, “Başakşehir Belediyesi’nin her belediyede olduğu gibi bilgi evleri var. Ve bu dönem bilgi evlerinin 18 bini aşkın öğrencisi var. Tamam da burada eğitilen ve farklı alanlarda başarısı olan çocuk sayımız ne? Sonlarda. Neden peki, çocuklarımız bilgilenmiyor, sosyal anlamda kendini geliştiremiyor yoksa bilgi evlerinde çocuklar bilgilendirilmiyor mu? İşte ikincisi oluyor ve bilgi evlerinde çocukların sosyal ve kültürel anlamda bilgilendirilmelerinin aksine gencecik beyinleri siyasi mülahazalarla kendi ideolojik yapınıza göre eğitmeye çalışmaktasınız. Yani, siyasetinizi sokaktan öte okullara ve bilgi evlerine kadar soktunuz. Her anlamda tehlikeli olan bu tutumunuz, çocuklar arasında kutuplaşmaya hatta bölünmeye neden olduğu gibi ilçemizde eğitime de büyük zarar vermektesiniz” diye konuştu.

“SAHİ DESTEK KARTTAN KİM FAYDALANIYOR?”


Doğan, belediye yönetiminin her alanda olduğu gibi, hayır işlerinde de ayrım yaptığını vurgulayarak şunları söyledi: “Sahi destek karttan kim faydalanıyor? Ben söyleyeyim, ekonomik anlamda sıkıntısı olanlara verilen destek karttan sadece AKP’ye yakın olanlar, üye olanlar veya ilçeden birilerinin önermesiyle faydalanmaktadır. Ve dahası var bu kartı verdiğiniz fakir fukarayı da, alışveriş yapılacak yerleri de yine siyasi yakınlığınız olan yerlere göndermektesiniz.”

“DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK..!”

Doğan, “Başakşehir Belediyesi olarak bir başka konuda dünyaya örnek olduk. Bu da hizmetimizle değil, hizmetsizliğimizledir. İlçemizin trafik sorunu her geçen gün daha da büyümektedir. Çözüme yönelik olarak da doğru düzgün bir çalışma yapılmadı. Bu da bize şu rekoru getirdi, dünya da kendi ilçesinin bir semtinden diğerine paralı otoyoldan geçerek ulaşan tek ilçe Başakşehir’dir. Kutluyorum bu başarınızı!” diye konuştu.

“KENT MEYDANIMIZ NEREDE?”

CHP'li Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal 2014 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Kent Meydanı projesini, ‘Altın Vaat’ olarak tasarlamış ve en büyük seçim kozları arasında yer ayırmıştı. Söz konusu alan 522/1 parsel Kayabaşı Taş Ocağı Hafriyat Döküm Alanı. Başakşehir Cumhuriyet Meydanı projesi için 16 aydır bir çalışma yapılmadı. Mevlüt bey konu hakkında açıklama dahi yapmıyor. Alanda şu anda taş ocakları var. Kamyonlar plansız bir şekilde hafriyatlarını buraya bırakıyor. Başakşehir Belediye yönetimi proje adına bırakın planlama çalışması oluşturmayı, mimari dizayn, iş programı ve ana taslak gibi ön uygulamaları bile yapmamış durumda. Projenin hayata geçirilmesi için önce Kent Meydanı için ayrılan 300 bin metre karelik alanın fiziki açıdan keşfe tabi tutulması ve sahada uygun sıkışma oranları ile yoğun bir dolgu işleminin başlatılması gerekiyor. Söz konusu alan Taksim Meydanı’nda yaklaşık 30 kat daha büyük. Dolgu uyarlaması devam ederken, eş zamanlı olarak yeşil alan rezervlerinin de kodlanması ve diğer teknik unsurların da hesaplanarak projeye doğru ilkelerle başlaması icap ediyor. Başakşehir Cumhuriyet Meydanı yanında yer alan komşu 3 parselde “Kamu Alanına” tahsis edilmiş durumda. Kaymakamlık, belediye, ilçe emniyet müdürlüğü, müftülü gibi kamu birimlerinin bu noktada bir araya toplanması hedefleniyor. Komşu parsel ve arazi çevreleri beraber projenin 650 bin metrekareye yayılması ön görülüyor.
Kiptaş’ın vadi tepede yaptığı binalarının inşaatı henüz çed raporu alınmadan başladığı için bu firmaya binlerce lira tutarında cezalar kesildi. Mahkeme önce yürütmeyi durdurma daha sonra ise esastan 5 binlik planları iptal kararı verdi. Ama buna rağmen inşaat devam ediyor!”


“HERKESİ VİCDANLARI VE CÜZDANLARI ARASINDA HAKKA DAVET EDİYORUM”


Daraltılmasından dolayı daralan yol hizmet veremez durumdadır. Otobüsler rahat dönemiyor. Makro İnşaat tarafından yapılan bu inşaatı 5 köşe mavera olarak basına yansıtmıştı. Vatandaşların korkusu orada ki parktan eni-sonu yola pay verileceği yönünde. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Herkesi vicdanları ve cüzdanları arasında hakka davet ediyorum.” Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi