Siyaset üstü bir çalışmaya imza atarak Cumhuriyet Korosu’nu kurduklarını, koro üyelerinin özverili çalışmalarıyla da kısa sürede konser verecek pozisyona geldiklerini ifade eden İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Sanat Komisyonu’na ve emek veren herkese teşekkür etti.

“Devlet asli görevlerinden tasarruf edemez”
 Perdeler açılınca ilk defa bu kadar heyecanlandığını belirten İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, yakın zamanda Adana’da yaşanan acı olayı hatırlatarak, “Eğitim, öğretim, sağlık ve barınma devletimizin asli görevidir ve bu görevden tasarruf edilemez” dedi. Bu tasarruftan dolayı gececik canların hayatını kaybettiğini, yüreklerin yandığını söyleyen Özkan, “Cumhuriyetin önemini ne yazık ki böyle acı olaylarda bir kez daha hissediyoruz” diyerek konuşmasına başladı.
Engelliler Haftası’nı  unutmayan M. Ali Özkan, hayattaki engelleri kaldırma noktasında büyük sorumluluklar taşıdıklarını belirterek, “Genel Başkanımızın dediği gibi, farklılıklarımıza rağmen, özgürce yaşamak hepimizin hakkı. Engelli dostlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

“Eserlerinden asla vazgeçmeyeceğiz”

Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andığını ifade eden CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne iki büyük eserim diyen Ata’ma huzurlarınızda söz veriyorum. Eserlerinden asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
“Acılardan başka paylaşacak bir şeyi olmayan bir ülke olduk”
Son yıllarda acıları yaşayan ve acılarından başka paylaşacak bir şeyi olmayan bir ülke olduğumuzu söyleyerek kısa bir selamlama konuşması yapan Kültür ve Sanattan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Tülay Yıldız Kaya“Karanlığa teslim olmayacak, hayata küsmeyecek, daha da mücadele edeceğiz” dedi.
Yıldız Kaya, çocuklar şeker de yiyebilsin ümidi ile tüm şarkıları Adana’da kaybettiğimiz kız çocuklarının anısına armağan ettiklerini söyledi.  
Nihavent ve Hicaz Makamı şeklinde iki bölüm halinde konser veren Cumhuriyet Korosu, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatırken, katılımcılar da şarkılara eşlik ederek böyle bir koronun kurulmasında emeği geçen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı’na teşekkür etti.

CHP ÖRGÜTÜ KONSERE KATILMADI!

CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı nezlinde kurulan Cumhuriyet Korosu’nun ilk konserine davetli olduğu halde 39 ilçe başkanı, il ve ile yöneticilerinin yanı sıra çoğu meclis üyesinin katılmaması da dikkat çekti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 
 
 

Editör: Haber Merkezi