7 mahallde beyaz liste galip geldi

Beyaz ve Mavi liste olmak üzere seçim yapılan 7 mahallenin altısında yarışan 2 listenin dışında, Şenlikköy Mahallesi'nde seçime Mavi Liste değil, Yeşil Liste katıldı. 7 mahallede de seçime katılan ve seçimi kazanan Beyaz Liste oldu.

Mahallelere göre seçim sonuçları ve Delege sayısı

Basınköy Mahallesi; Mavi Liste: 15, Beyaz Liste: 29/ 8 Delege

Kartaltepe Mahallesi; Mavi Liste: 96, Beyaz Liste: 238/ 74 Delege

Yenimahalle; Mavi Liste: 15, Beyaz Liste: 30/ 12 Delege

Zeytinlik Mahallesi; Mavi Liste: 9, Beyaz Liste: 26/ 11 Delege

Cevizlik Mahallesi; Mavi Liste: 28, Beyaz Liste: 30/ 9 Delege

Şenlikköy Mahallesi; Yeşil Liste: 38, Beyaz Liste: 71/ 37 Delege

Sakızağacı Mahallesi; Mavi Liste: 16, Beyaz Liste: 28/ 14 Delege

ÖNCE SEÇİM SONRA KAVGA YAPTILAR!

Basınköy Mahallesi Delege seçimleri Florya'da bulunan Apartman Görevlileri Derneği'nde yapıldı. Seçimin bitmesinin ardından yemek yemek üzere dernek binasının yan tarafında bulunan bir dönerciye giden üyeler kendi aralarında seçim değerlendirmesi yaptı. Seçim sandığında görevli üyelerden Kamil İnan, seçime tek listeyle girilmesi gerektiğini ifade ederek, ilçenin listesinin 'Beyaz', ilçeye muhalif olan grubun listesinin de 'Mavi' olduğunu söyledi.

Meclis Üyesi Yahya Göktaş'a 2. listenin yapılmasında başrol oynadığını ve bu listenin olmaması gerektiğini ifade eden Kamil İnan'a, kendilerinin kimseye muhalif olmadıklarını ifade eden Yahya Göktaş, 38 yıldır Florya'da oturduğunu söyleyerek, mahalle seçimlerinde de söz hakkı olduğunu savundu. Bunun üzerine tartışmaya başlayan partililer arasında bulunan ve İlçe Başkanlığı adaylığında adı geçen Bakırköy CHP İlçe Yöneticilerinden Onur Bozkurter, Basınköy Mahallesi'nde Mavi Liste'yi kendisinin yaptığını söyleyerek, "Benim listem AKP'nin listesimi?"  diyerek sesini yükseltti.

Karşılıklı atışmaya başlayan CHP'li üyeler arasında bulunan ve Alevi Dedesi olduğu iddia edilen Tayyip Gökçe, Kamil İnan'a, "Yahya Göktaş meclis üyemizdir. Bu tartışmaları halkın arasında, esnafa karşı yapmayalım" diyerek ikaz ettiği sırada, üyeler arasındaki tartışma alevlendi ve arbede yaşandı.

Arbede de gruplaşan üyeler arasında tartışma uzayarak Florya Caddesine uzayınca, lokantada bulunan meclis üyelerinden Taner Kazanoğlu, Baki Gövtepe, Mahir Çelik, Emrah Topkaya, S. Nadir Ataman, Emel Tığlı, geçmiş dönem İBB ve İlçe Meclis Üyesi olan Serdal Klavuz ve eski dönem ilçe yöneticilerinden Uğur Kelleci olaya müdahale etti.

GÖKTAŞ KAVGAYI SOKAĞA TAŞIDI

Kendisini savunduğu halde Tayyip Gökçe'nin peşinden koşarak caddeye fırlayan Meclis Üyesi Yahya Göktaş'ı tutmaya çalışan çevredekiler, CHP'li üyelerin kendi aralarında yaşadıkları bu tartışmaların sokağa yansımasına tepki gösterdi. "Listelerinize de, size de" diyerek olaya tepki gösteren geçmiş dönem İBB ve İlçe Meclis Üyesi Serdal Klavuz, bu tür tartışmaların sokağa yansımasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Tartışmanın ardından seçimi izlemeye gelen Bakırköy Gazetesi sahibi  Rafet Yıldırım, eski ilçe yönetiicilerinden Uğur Kelleci ve Meclis Üyesi S. Nadir Ataman, Yahya Göktaş'ı alarak olay yerinden uzaklaştırdı.

ŞENLİKKÖY'DE YEŞİL LİSTE

Şenlikköy Mahallesi dışında Beyaz ve Mavi  liste olmak üzere seçime 2 liste ile giren CHP'li üyelerin delege seçiminde, Şenlikköy Mahalle'sinde Mavi liste seçime girmedi, Beyaz ve Yeşil Liste olmak üzere gene 2 liste yarıştı. Yeşil listede eski ilçe yöneticilerinden Uğur Kelleci'nin hem 28, hemde 36. sıradan 2 kez isminin yazılması tepkiye neden oldu.

Erken seçimin sözkonusu olduğu bu günlerde il ve ilçe kongrelerinin iptal edilmemesine ve parti içi tartışmaların yaşanmasına tepki gösteren bir çok üye de, "Bu tür tartışmalar sokakta yaşanırsa ve 3 gün sonra erken seçim olursa biz halka kendimizi nasıl anlatıp, oy isteyeceğiz" diyerek dert yandı.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi