Mübarek Ramazan ayının son günlerine gelirken, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden vatandaşlarımız da iftarlarda bir araya gelip, manevi değeri yüksek olan aynı ortamda oruç açmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyor.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından her Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği programı da aynı şekilde Haydar Aliyev Parkı yanındaki boğaz manzaralı geniş alanda gerçekleştirildi.

CHP’li siyasetçilerin de bulunduğu iftarda büyük küçük, kadın erkek binlerce kişi bir araya gelip, oruç açtı. Duayla başlayan iftar sonrası CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da vatandaşlara hitap eden selamlama konuşması yaptılar. İftara Adana’dan 23 Haziran seçimine yönelik çalışmalara destek vermek için gelen CHP Milletvekili Orhan Sümer ile İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfun, sivil toplum örgütü temsilcileri, parti üyeleri ve çok sayıda özel davetli de katıldı.

YALINKILIÇ: HER ŞEYİN ÇOK GÜZEL OLACAĞI GÜNLER DİLERİM

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç yaptığı konuşmada, 23 Haziran’da yapılacak yerel seçimi Ekrem İmamoğlu’nun bir kez daha kazanacağını belirterek şunları söyledi:

“Ramazan ayı kardeşlik, dayanışma, paylaşma, hak, hukuk ve adaletin en fazla gözetildiği günlerdir. Çok önemli olan bu olgular aslında yaşamımızın her döneminde bizlerde mutlaka yer alması gerekir. Bizler bu sofralarda birliğimizi, beraberliğimizi perçinliyoruz. Biliyorsunuzki önümüzde tekrarlanacak olan bir seçim var. Tekrarlanıyor, çünkü 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası verildikten on sekiz gün sonra, alınan siyasi kararın uygulanması için gerekçelendirilen bir kararla tekrar seçim kararı alınmıştır. Bu iş için de bayağı uğraştılar. En sonunda buldukları gerekçeye de ne Büyükşehir Belediye Başkanımızın ne de seçmenin en ufak bir dahli yoktur. Aslında yaratılan bir gerekçedir. İşte bu nedenle bir hak gaspı vardır. Allah hiç kimseyi özellikle de bu Ramazan ayında hak yiyen kullarından etmesin.

Bizler azim ve kararlılıkla Ekrem Başkanı yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz. Ve on altı milyonun hakkını da teslim edeceğiz. İnançlıyız, biliyoruz ki hak yerini bulacak, kararlıyız, hiç bir zaman yılgınlığa düşmeyeceğiz. Biz bu kararlı duruşumuzu Ulu Önder Müstafa Kemal Atatürk’ten aldık. 23 Haziran’da Ekrem Başkan’la barış gelecek, huzur gelecek, kazanan İstanbul olacak.  Ben buradan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutlar, tüm aileniz, dostlarınız ve sevdiklerinizle birlikte huzurlu, sağlıklı, mutlu ve her şeyin çok güzel olacağı günler dilerim..”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi