37. Olağan Kurultay sürecine giren CHP'de il başkanları belirlenmeye başladı. İki yıl önceki kurultayda partinin İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, yeniden aday olduğunu Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile açıkladı. Kaftancıoğlu, "Aynı duygu, inançla adaylık açıklamasını yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu’nun açıklamasından başlıklar şöyle:

"İki yıl boyunca nasıl fedakarlık yaptığını bildiğim benim hep birlikte kuracağımız hayalin gerçekleşmesine yardımcı olan eşim ve kızıma teşekkür ediyorum. Aynı duygu, inançla adaylık açıklamasını yapıyorum. İki yıl önce adaylık açıklamamızı yaparken hep birlikte hayalimizi hayata geçireceğimizi söylemiştik.

İstanbul'a nefes aldıran Ekrem başkanımıza, hayalimizin parçası olan İstanbul İttifakı'na ve CHP örgütüne ne kadar teşekkür etsem azdır"

Toplam 1200 civarında kurultay delegesi bulunan CHP'de, son verilere göre Ankara'nın 72, İzmir'in 56, İstanbul'un ise 194 kurultay delegesi bulunuyor.

İl başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından da 28-29 Mart tarihlerinde CHP'nin 37. Olağan Büyük Kurultayı yapılacak.

CHP'nin büyük kurultayında, genel başkanın yanı sıra partinin kurultaydan sonraki en önemli organı olan 60 kişilik Parti Meclisi (PM) de belirlenecek. CHP'de Merkez Yönetim Kurulu ise Genel Başkan tarafından bu 60 kişilik PM içerisinden atanıyor. Kurultayda, genel başkan adaylığı için ise yüzde 5 delegenin imzası gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi