Şort giydiği için otobüs içinde 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu adlı kişinin tekmeli saldırısına uğrayan hemşire Ayşegül Terzi’ye destek veren CHP Sarıyer örgütü Maslak’taki hastane önünde basın açıklaması yaptı.



Açıklamayı yapan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Bu ülkede kaba, pespaye, başkasına sataşan, yaşamını kısıtlayan kişilere müsade etmeyeceğiz. Türkiye’yi uluslararası araneda küçük düşüren böyle münferit saldırılara da asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkedeki kızlarımızın, kadınlarımızın kıyafetinin garantisi CHP örgütür, her zaman da onların yanında olacağız” dedi.



CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklaması saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’nin çalıştığı Maslak’taki hastane önünde gerçekleştirildi. CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Sarıyer Belediye Meclis Üytesi İsmail Erdem, CHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Nihal Yeşilbaş, CHP Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Nihan Sabaz ile parti üyelerinin katıldığı basın açıklamasına destek verenler, Terzi’nin yalnız bırakılmayacağını ifade eden dövizler taşıdı. Basın açıklamasını yapan Milletvekili Eredoğdu şunları söyledi:



“SALDIRGAN, KİŞİLERİN KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRIDA BULUNMAKTAN DOLAYI CAZALANDIRILMALIDIR”

“Bu olay yalnızca bir kişinin diğer bir kişiye yaptığı saldırı değildir. Bu bir yaşam biçiminin diğer yaşam biçimine yaptığı ağır bir saldırıdır. Biz CHP olarak kişilerin özgürlüğüne saldırılmasına, ne giyerse giysin kıyafeti ne olursa olsun hiç bir şekilde bir diğer kişinin saldırıda bulunmasına asla göz yummayız. İnsanlar din, vicdan ve kıyafet hürriyetine sahiptir. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan 78 milyon insanımıza yapılan bir saldırıdır. Bu saldırganın cezalandırılması, sadece bir kişinin diğer bir kişiyi yaralaması şeklinde olmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki kadınların ve erkeklerin kıyafet özgürlüğüne yapılan bir saldırı olarak cazalandırılmalıdır. Toplumun özgürlüğüne yapılmış, anayasal hak ihlali olarak cazalandırılmalıdır. Bu ülkede isteyen şort giyer, isteyen başını kapatır, hiç kimsenin, kıyafet hakkına saldırmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu ülkenin anamuhalefet partisiyiz. 15 milyonluk bir kitleyi temsil ediyoruz. Her türlü bireysel özgürlüğün korunması anlamında da örgütlü olarak Türkiye’nin her tarafında gereğini yapacağız. Bu barbar zihniyeti savunanlara da şunları söylüyoruz; bu ülkede kaba, pespaye, başkasına sataşan,yaşamını kısıtlayan kişilere asla izin vermeyeceğiz. Türkiye’yi uluslararası araneda küçük düşüren bu münferit saldırılara da asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkedeki kızlarımızın, kadınlarımızın kıyafetinin garantisi CHP örgütür, her zaman da onların yannında olacağız.” (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 
Editör: Haber Merkezi