Tüm yurtta olduğu gibi bugün sabah Tuzla Atatürk anıtı önünde bir araya gelen protol mensupları, siyasi parti ve STK temsilcileri anıta çelenk bıraktı. Ardından Büyük Önder’i 80’inci ölüm yıldönümünde anmak için gelen kalabalık bir vatandaş grubu ile protokol, siyasi parti üyeleri, STK temsilcileri ve öğrenciler saat 09:05’te saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla da ilçe yönetimi ve partililerle birlikte Atatürk anıtına çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.. CHP Tuzla İlçe Başkanlığı tarafından akşam da ilçe merkezinde özel olarak Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi. Vatandaşların ilgiyle izlediği programa katılanlara hitaben konuşma yapan İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla,“Bugün bir üzücü olayla güne başladık. Hakkari’de mühimmat patlaması nedeniyle şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. İnşallah bu tür olayları bir daha yaşamayız” dedi.

“ATAMIZI ASLA UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ”

Konuşmasına “Söz konusu Atamız olunca konuşmak zor oluyor. Çünkü Atamızı anlatabilmek için sözcükler yetmiyor” diyerek devam eden Hasan Uzunyayla şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımızın seksenince yıldönümü ama bizim için daha dün gibi. Yüreğimizde sımsıcak bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Biz hiçbir ulusun boyunduruğu altında kalmayalım, esaretten kurtulalım, özgürlük ve bağımsızlık türküleriyle dünyaya meydan okuyalım diye ömrünü bu vatana adamış, ebedi liderimiz, partimizin kurucusu, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle bir kere daha anıyoruz.

57 yıllık yaşama 11 savaş, 27 madalya, 7 nişan, 13 kitap, bir ülke ve milyonlarca özgür insan sığdırmayı başaran, ardında ölümsüzlüğü bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan gönül borcumuzu unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizler biliyoruz ki bugün gökyüzü bizden güneşi esirgemiyorsa sebebinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ülkenin çocukları, gençleri, kadınları, erkekleri hala geleceğe umutla bakabiliyorsa Ulu Önderimizin “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözüne olan inancındandır.

Diyoruzki;  “mesele esir düşmek değil, teslim olmamaktır bütün mesele”. Ve böyle yaşadı, böyle bitirdi. Ve bu inançla yüreğimizi taşıyan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak canımız pahasına, aydınlattığı cumhuriyet yolunda ilke ve inkılapları izinde yürümeye devam edeceğiz, and içiyor, söz veriyoruz.

Sevgili Atam, senin bu topraklarda doğmuş olman bu millet için bir şanstır. Ruhun şadolsun. İyiki liderimizsin. Asla unutmayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun. Yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın devrimleri, yaşasın bırakmış olduğu fikirler.”

 CHP Tuzla İlçe Başkanlığı’nın Atatürk’ü anma programına CHP Tuzla Belediye Başkan aday adayları ile çok sayıda partili ve Tuzlalı vatandaş katıldı.

Tuncay DAĞLI-Kent yaşam

Editör: Haber Merkezi