İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yoğun trafik sorunuyla boğuşan kentin değişik yerlerine yaptırılacak karayolu tünellerinin soruna çözüm olamayacağı ileri sürüldü.

Sarıyer-Kilyos Tünel Projesi de dahil olmak üzere toplam 23 Kilometrelik 6 yeni tünelin, İstanbul trafiğine yeni yükler getireceğini ifade eden CHP İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Gökan Zeybek, İstanbul’un trafik sorununun karayolu ve lastik tekerlekli araçlara yönelik çözümlerle sonlandırılamayacağını söyledi.

İBB Meclisi’nde  çoğunlukta olan AK Parti’nin “evet” oylarıyla geçen tünel projesi kararlarına karşı çıkan CHP grubu adına konuşan Gökan Zeybek, “23 kilometre uzunluğundaki karayolları tünelleri İstanbul’un ulaşım meselesini, lastik tekerlekli araçlarla çözme anlayışına yeni bir yük getirecektir. Kısa vadede olumlu sonuçlar doğursa bile uzun vadede hiçbir şekilde İstanbul’un sorununu çözmeyecektir” dedi.

Aynı zamanda Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olan Mimar Gökan Zeybek, özellikle yaz aylarında trafik çilesi yaşanan yerlerde kesinlikle metro gibi raylı sistemle toplu taşıma yapılması için projeler geliştirilip uygulanması gerektiğini vurguladı. (Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi