CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Eczacı Fatik Eker, ülkemizdeki genç işsiz nüfusunun çok yüksek olduğunu bugünkü meclis toplantısında verdiği trajik bir örnekle gözler önüne serdi.

Belediye Meclisinin bugün yapılan Aralık ayı ilk toplantısında AK Parti grubu ile CHP grubu arasında “eğitim” konusunda tartışma yaşandı. AK Parti grubundan Muammer Nur’un, iktidar tarafından ülke genelinde ve Sarıyer’de Milli Eğitim’e çok fazla yatırım yapıldığını ve sürekli yeni okullar inşaedildiğini söylemesi üzerine, Meclis Başkanvekili CHP’li Hüseyin Coşkun, okulların fiziki ihtiyaçlarının belediyeler tarafından giderildiğini, AK Partili ve CHP’li belediyelerin de bu konuda yarıştırıldığını ileri sürüp, “Tüm bunları belediyeler yapıyorsa Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapar?” diye sordu.

Bu arada bazı CHP’li üyeler de Türkiye’de çok fazla üniversite açıldığını ancak istihdam yaratılmadığından üniversite mezunu işsizlerin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

CHP’li Meclis Üyesi Fatik Eker ise kendisine ait eczanede kadrolu çalıştırmak üzere 18 yaşın üzerinde bir çırak almak için internette ilan verdiğini ve tam 300 üniversite mezunu gencin çıraklık yapmak için iş başvurusunda bulunduğunu belirtti. Eker, “Önemli olan üniversite açmak değil, mezunlara iş imkanı yaratmaktır. Çıraklık için başvuran gençlerin durumuna çok üzüldüm. Ama üniversite mezunu oldukları için de hiç birini işe alamadım” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi