Sarıyer Belediye Meclisi’nde CHP ile AK Parti grubu arasında cami için ayrıldığı belirtilen araziye hayvan barınağı yaptırıldı iddiası nedeniyle tartışma çıktı, CHP’liler AK Parti’li Abdullah Akşahin’in konuyla ilgili konuşmasını önlerindeki sehpalara vurup, protesto ederek engellediler.



AK PARTİ’Lİ AKŞAHİN’IN KONUŞMASI PROTESTO EDİLDİ

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısını Belediye Başkanı Şükrü Genç yönetti. Gündem dışı konuşmalar sırasında içinde bulunduğumuz Muharrem Ayı ve Kerbela olayıyla ilgili görüş ve düşünceler ifade edildi. Bu sırada AK Part Meclis Üyesi Abdullah Akşahin de Muharrem Ayı ile ilgili düşüncelerini söyledikten sonra sözü Darüşşafaka Mahallesi’nde vatandaşların talebi üzerine Sarıyer Belediyesi tarafından yaptırılan evcil hayvan gezinti alanına getirdi ve cami için ayrılan alana hayvan barınağı yaptırıldığını, bu olayın da ulusal basında haber olduğunu söyledi. Akşahin’in konuyu tarihsel olaylara götürüp, haberi de kürsüden okumak istemesi üzerine CHP grubundan tepki geldi ve meclis üyeleri önlerinde duran sehpalara vurarak protestoda bulundu. Yaratılan gürültü ortamında konuşmasını yapmaya çalışan Akşahin sözlerini tamamlayarak yerine oturdu.



BAŞKAN GENÇ: CAMİ DE BİZİM, CEM EVİ DE BİZİM, KİLİSE DE BİZİM

Bu sırada CHP’liler olayı show olarak nitelerden, Belediye Başkanı Şükrü Genç de, tartışma yaratacak bu tür davranış ve konuşmalardan uzak durulmasını belirtip, Akit gazetesinin yaptığı haberin yalan olduğunu, bu habere dayanarak vaazında Sarıyer  Belediyesi’ni kötüleyen Zeytinburnu’ndaki Maltepe Camisi İmamının da özür dilediğini söyledi. Genç, “Burada mübarek Muharrem Ayı ile ilgili konuşma yaptıktan sonra, bu yalan haberi kürsüden okuyup, ortamı provoke etmek, toplumu ayrıştırıcı ifadeler kullanmak doğru değil. Cami de bizim, cem evi de bizim, kilise de bizim. Size bunun üzerinden propaganda yaptırtmayacağım. Sarıyer’de 5 tane cami yaptık, altıncısı da yolda. İbadethaneler için yaptıklarımızı önce bir inceleyin sonra çıkıp burada konuşun” dedi.
Tartışmalar sürerken toplantıyı izleyen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, salondan çıktı.



CHP’Lİ ZEYBEK: FETÖ İLE BAĞLANTILI DERNEĞE TAHSİS ETTİLER

Gündem dışı söz alan CHP’li Mustafa Tok, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden hiç ders alınmadığını ve toplumdaki birbirine güven unsurunun yüzde 20’lere düştüğünü belirtirken, Gökan Zeybek ise Akit’teki haberin yalan olduğunu söyleyip, “Atatürk’e hakaretler yağdıran bu gazeteyi okumuyor ve ulusal gazete statüsünde de görmüyoruz. Konuyu araştırmadan, çıkıp burada meclisi gerip, toplumu ayrıştırmanın bir manası yok” dedi.
Zeybek, hayvan barınağı yapıldığı belirtilen yerin daha önce FETÖ ile bağlantılı bir derneğe yurt ve mescit yapılması için tahsis edildiğini belirtip, “Biz bölgede ilköğretim okulu eksikliği olduğu için 2009’da bu tahsisi iptal edip, yeniden eğitim alanına çevirdik. Köpek barınağı yapıldı gibi haberler de gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.



MUHTAR SARIUÇAK. MAHALLE SAKİNLERİ İSTEDİ  BELEDİYE YAPTI

Öte yandan Darüşşafaka Mahallesi’nde Gazeteciler Sitesi karşısındaki yeşil alana belediye tarafından evcil hayvanlar için yaptırılan gezinti alanının mahalle sakinlerinin isteği üzerine yapıldığını belirten Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, “Burası bir barınak değil, evcil haayvanlarını gezdirmek isteyenler, sokakta dolaştırmak yerine buraya getiriyor, bir süre sonra yeniden götürüyor. Böylece hayvanlar toprak alanda hareket etmiş oluyor. Bu da belediyenin bize bir hizmetidir” dedi.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)






 
 
Editör: Haber Merkezi