İnsan eliyle kirletilen çevre, yok edilen doğal değerler ve rant uğruna hergeçen gün daha fazlası gerçekleştirilen çevre katliamı dünyadaki yaşamsal dengeyi bozarken, çocukların büyüklere örnek olacak davranışları takdir topluyor.

5 Haziran Çevre Günü nedeniyle Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, kilolarca atık pil toplayarak çevre kirlenmesinin önüne geçmeye çalışan öğrenciler ödüllendirilip, örnek davranışları nedeniyle alkışlandı.

DOĞAL GÜZELLİĞİ ANLATAN FOTOĞRAF SERGİSİ

İnsanlardaki doğayi koruma bilincini artırmak için Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen etkinlikte  fotoğraf sanatçısı Teberik Kölgeli dünyanın değişik ülkelerinde çektiği doğal güzellikleri anlatan fotoğraflardan oluşan ‘Doğanın Ritmi’ adlı fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

ATIK MADDEDEN KIYAFET YAPTILAR

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü 1. sınıf öğrencileri Öznur Umur, Merve Erdem, Buse Kolat ve Selin Saka’dan oluşan grubun elektrik kablosu, plastik eldiven, rontgen filmi, kağıt peçete ve soğan kabuğu gibi atık maddelerden yaptıkları kıyafetler  sergisi de büyük ilgi çekti.

TEMA Vakfı, TAP, DEHA ve ÇEVKO’nun da standa açıp, çevreyi korumayla ilgili bilgilendirici yayınlar ve çam fidanı dağıttığı etkinlikte Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencileri hem kendi yaptıkları resim ve elişi gibi çalışmaları sergiledi, hem de beğenilyle alkışlanan dans gösterileri sundular.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını yaparken belediye hizmet binasının da çevreci bir yaklaşımla inşa edildiğini söyledi.

GÜNEŞ: DOĞAYI TAHRİP EDECEK DAVRANIŞLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ

Beğenilen çalışmalarıyla dikkat çeken Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Güneş ise yaptığı konuşmada, “Doğayı tahrip edecek davranışlara kayıtsız kalamayız. Çocuklarımıza doğa sevgisini küçük yaşlarda öğretmemiz gerekir. Onlar bizim için çok değerli. Onlar geleceğe ışık tutanlardır. Biz burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikte doğanın ne kadar güzel ve değerli olduğunu çocuklarımıza anlatmak istedik. Bu konuda okullarda yaptığımız bilgilendirme çalışmalarımız da devam edecek” dedi.

SAMSUNLULAR DERNEĞİ YÖNETİCİLERİ DE KATILDI

Bu arada Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılan Sarıyer Ayazağa Samsunlular Derneği Başkanı İdris Güven de doğayı koruma ve çevrecilik bilinciyle hareket eden özgün bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi.

ÇEVRECİ ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Açık alanlara atıldığı takdirde toprağı ve suyu zehirleyerek, insan yaşamını olumsuz etkileyen atık pillerin toplanması konusundaki duyarlılığı arttırmak amacıyla Sarıyer’de devam eden “Okullarda Atık Pil Toplama Kampanyası” nda dereceye giren okullara ödülleri Belediye Başkan Yardımcıleri Sevgi Atalay, İsmail Erdem, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Güneş ve Ferahevler Muhtarı Turan Öztürk tarafından verildi. Yarışmada birincilik ödülünü Mehmet Akif İlkokulu 520 Kg atık pil toplayarak aldı Şehit Uğur Taşçı İlkokulu ikinci Süleyman Çelebi Ortaokulu ise üçüncü oldu.

HABER / FOTOĞRAF: Tuncat DAĞLI-Kent Yaşam (özel)

Editör: Haber Merkezi