Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından 2007 yılından bu yana, her yıl laiklik ilkesinin benimsendiği 10 Nisan’da verilen ‘Cumhuriyet Ödülü’ bu yıl Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a verildi.

ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun belirlediği isimler arasından, ÇYDD üye, gönüllü ve gençlerinin oylarıyla ödül almaya layık görülen Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a  ödülü Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi’nde takdim edildi.

Dün akşam düzenlenen ödül töreninde konuşan ÇYDD Genel Başkanı  Prof. Dr. Aysel Çelikel, 2015 yılı ÇYDD 9.Cumhuriyet Ödülü’nün, Cumhuriyetin temel değerlerinin korunması, laiklik konusunda ilkeli duruşu, yaşamı ve akademik kariyeriyle örnek bir bilim insanı olarak hukuk, siyaset, sosyoloji ve iletişim bilimi alanında değerli katkılarından dolayı Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a verildiğini söyledi. Prof. Dr. Çelikel yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği bugünkü duruma dikkat çekip, laiklik ilkesine vurgu yaptı ve Atatürk ilkelerine sahip çıkılıması gerektiğini söyledi.

ÇYDD’nin Cumhuriyet Ödülü’nü almaktan duyduğu mutluluğu anlatan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ise çocukluğundan beri yaşadığı sıkıntıların kendisini hiç bir zaman engelleyemediğini ve hiç Türkçe bilmezken, yoksul bir ailenin çocuğu olarak tek başına Avrupa’dan Türkiye’ye gelip, akrabalarının yanında burslu okuduğunu ve hedeflerine ulaştığını söyledi. Unat, “Belki ben göremeyebiliirm ama laik Türkiye’nin geçleri mutlaka birgün ülkemizin hak ettiği yere geldiğini göreceklerdir. Çünkü Türkiye çok daha iyi şeylere kayık” dedi.

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, Prof. Dr. Necla Arat ve çok sayıda ÇYDD yönetcisi ve üyesinin katıldığı ödül töreninin ardından dünyaca ünlü Piyanist Naki Ataman çeşitli ülkelerin özgün müziklerinden derlediği ‘Dünya Turu’ adlı konser verdi.

ÇYDD Cumhuriyet Ödülü’nü daha önceki yıllarda alan kişiler ise şunlar:

2007- Muazzez İlmiye Çığ/2008 – Fazıl Say/2009 – Sabih Kanadoğlu/2010 – Dr. Rıza Türmen/2011 – Yıldız Kenter/2012 – Güriz Sururi, Genco Erkal/ 2013 – Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen/2014 Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





 

Editör: Haber Merkezi