Bağımsız olarak kurulan Devrimci Tekstil ve Deri-İşçileri Sendikası Genel Başkanı Aykut Akduman ve Genel Sekreter Abdi Duysak, sendikanın ihtiyaçtan dolayı kurulduğunu söylediler.

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Margarit Dikme yaptığı açılışa AKP, CHP, MHP ve diğer siyasi partilerin il-ilçe yöneticileri, çeşitli STK temsilcileri de katılırken, Sendika Genel Başkanı Aykut Akduman’ın katılımcılarla olan samimiyeti dikkat çekti.

“Sendikacılıkta yeni bir rüzgar estireceğiz” diyerek konuşmasına başlayan Akduman “Sendikamızın Genel Merkezi’ni açmış bulunmaktayız. Yakında Trakya, Kayseri, Adana, Antep, İzmir ve Antalya olmak üzere 6 şube açacağız” dedi.

“Ne 70 öncesi ‘İdeolojik Sendika’, nede 80 sonrası ‘Sarı Sendika’”

Birçok sendika içinde faaliyet gösterdiğini söyleyen Akduman, bulunduğu ortamlarda yozlaşmayı, horlamayı ve ihaneti gördüğünü belirterek “Sendikacıyım diye ortada gezenleri görüyorum. Hepsinin mal varlığı ortada, benim mal varlığım da ortada. Benim mal varlığım yok, yar varlığım var.  8 yaşında bir kızım, 19 yaşında bir oğlum ve servetim olan eşim var” dedi.

“Gitsinler, körler sağırlar birbirini ağırlasınlar”

Yapılanları değil, yapacaklarını anlatarak konuşmasını sürdüren Akduman “Kimseyi eleştirmeyeceğim, kimse de beni ilgilendirmiyor. Gitsinler, körler sağırlar birbirini ağırlasınlar. Ben işimi yapacağım. Fabrikadaki arkadaşımla tabldottan yemeğimi yiyeceğim. Kimse de benim tabldot tabağımı taşıyamaz” ifadelerini kullandı.

 “Gelin emek verenin emeğine hep birlikte sahip çıkalım”

 Yerel basının ulusal basından çok daha etkili olduğuna inandığını belirten Akduman, “Yerel Basın mensubu arkadaşlarımız olayların içinde, görerek, takip ederek, olayları bizzat yaşayarak analiz ediyorlar. Kişileri ismen değil, fikir ve düşünceleriyle de tanıyorlar. Bilgi sahibi oldukları içinde, fikir sahibi olabiliyorlar” diyen Akduman, Yerel Basın Mansuplarına “Gelin emek verenin emeğine hep birlikte sahip çıkalım” diye seslendi.

Zamanında yapılan savaşların zaferini, Kürt, Türk, Alevi, Suni, Boşnak ve daha pek çok ırk ve mezhebin ortaklaşa kazandığına dikkat çekerek “Biz mozaiği daha o zamanlarda yakalamışız ama şimdi ayrışıyoruz. Beni ilgilendiren dili, rengi, ırkı değil insanların emeğidir” dedi.

“Ben devrimciyim, Atatürkçüyüm” diyen Akduman, “Devrimci demek yenilikçi demek, düzene karşı çıkmak, Atatürk ilke ve ınklaplarına sahip çıkmak demektir. Her şeyin iyisini işçi sınıfına istemek demek için varım ve çalışmalarıma devam edeceğim” diyerek Sendika açılışına katılan, telefon ve telgrafları ile desteklerini belirten herkese teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç

 

 

 

Editör: Haber Merkezi