Ülkenin karanlığa sürüklendiği bir süreçten geçtiğini söyleyerek açıklamalarına başlayan Barbaros Doğruel, iktidarın tutum ve politikalarının katliama davetiye çıkardığını söyleyerek, “Kışkırtmalar ile Türk’ü kürde, Alevi’yi sunniye düşmanlaştıran politikalar dayatılıyor. Kendisinden olmayanı ötekileştiren, düşmanlaştıran, basını susturulan bir toplum yaratılarak insani değerlerden uzak, hukuğun yok sayıldığı bir sistemle karşı karşıyayız” dedi.

“Osmanlı Ocakları adı altında çeteler kuruluyor”

Seçimden beklediklerini bulamayan iktidarın 13 yıldır sürdürdüğü ırkçı, faşit ve rantçı sistemi korumak için elinden gelen herşeyi baskı yolu ile yaptığını ve yetmiyormuş gibi Osmanlı Ocakları adı altında çeteler kurduğunu ifade eden Doğruel, “İşid, El-kaide ve mafya çetelerine destek verip halkın üzerine salıyorlar. Bu kirli savaşta hergün onlarca insanımız toprağa veriliyor” diyerek Ankara’da yapılmak istenen ‘Barış Mitingi’nin iizinli bir miting olduğunu ve bu katliamı yapanları bildiklerini ifade etti.

“Kim ki ölülerimiz ve yaralılarımız üzerine gaz bombası atmışsa odur katliamı yapanlar” diyen CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Doğruel, “Bu katliam ve vahşet karşısında kimse gülen odur katliamı yapanlar” diyerek, hain saldırıda ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

GÖKALP MAHALLE BAŞKANI SELAHATTİN ERBAŞ’TAN BASIN AÇIKLAMASI

Basın açıklamasında Ankara’da ki katliamdan sonra Okmeydanı’nda polis saldırısına uğrayarak 3 gündür tedavi gören kızı Gül Deniz Erbaş hakkında açıklamalar yapan Zeytinburnu Gökalp Mahalle Başkanı Selahattin Erbaş, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir yakınlarının Ankara’daki katliamdan sonra düğünlerini iptal ettiklerini, iptali duymayan katılımcılar olabilir diye kızı Gül Deniz Erbaş’ın gelen konuklara durumu anlatmak üzere düğün salonuna gittiğini anlatan Erbaş, polisin sebepsizce saldırıda bulunduğunu, gaz fişeği attığını ve kızına isabet ederek kıyafetlerinin yanmaya başladığını ifade etti.

“Gül Deniz Erbaş 2. derece yanıkla 3 gündür tedavi altında”

“Kızım 2. derecede yanıkla 3 gündü hastanede tedavi altındadır. Başta Ankara’daki vahşeti ve katliamı şiddetle kınıyor, kızıma yönelik polis saldırısının takipçisi olacağımı ve gereken ne ise yapacağımı basının ve kamuoyunun önünde ifade ediyorum” dedi.

“Korkmayacağız, dağılmayacağız” diyen Erbaş, “Sarayda oturanların kirli savaşını durduracağız” diyerek açıklamalarını bitirdi.

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi