Sarıyer Belediyesi ve MEF Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 1. Kadın Girişimcilere Destek Zirvesi’nde100 girişimciden 9’unun kadın olduğu ülkemizde güçlü bir ülkenin kadın eliyle mümkün olabileceği vurgulandı.

MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğin ana teması ‘Ekonomide Kadın Eli’ olurken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin yaptıkları konuşmalarla programın açılışnı gerçekleştirdiler.

DAHA ÇOK KADIN OLMALI

MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, kadın girişimciliğinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, üniversitelerin akademik kadrolarında da daha çok kadın eğitimci görmek istediklerini belirtti

KADIN YOKSA BAŞARI YOK

Sarıyer Belediyesi’nin kadınlar için yaptığı hizmetleri anlatan kısa video gösteriminin ardından konuşan BelediyeBaşkan Şükrü Genç ise, kadının olmadığı bir yaşamda başarının da mümkün olmayacağını vurguladı. Başkan Genç, “Kadın olunca içinde bulunduğumuz yaşamın kalitesi de artıyor. Toplumda ‘Kadın yuvasını kursun, yavrusunu doğursun,’ gibi bir anlayış var. Ama bu noktadan sonra soru işaretleri başlıyor, kadının üretme anlamında sürecin içinde bulunması gerekiyor. Biz birilerinin adına kararlar almayı çok severiz ama bunun temelini incelemeyiz. Kadınlar için karar alıp yapılmasını isteriz. Oysa karar sürecinde kadının da bulunması gerekir” dedi.

KADINLARIN BAŞARISI ÜLKEMİZE ÇOK ŞEY KATACAK

Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür plaketi veren İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Atalay Şahinoğlu, kadınlar için yapılan hizmetlerinden dolayı tebriklerini iletti. Şahinoğlu, “Kadınlar başarılarıyla ülkemize çok şey katacak. Her şey eğitimdir. Sayın Başkan ne kadar güzel söyledi. İşte bakın, bir siyasetçinin eğitimi. Hepimizin etrafa yayacağı fikirler de bir eğitim. Böyle bir belediye başkanı olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Bir kadın, ‘Sizin sayenizde kadın olduğumu tekrar hissettim,’ dedi. Böyle bir şey olabilir mi”  dedi.

Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi kapsamında, topluma rol model olmuş, ilham vermiş kadınları teşvik için ödüller de verildi.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi