‘Tebessüm engel tanımaz’ sloganlı engellilere kitap hediye kampanyasının ilk ayağı Leyla Gencer Sanat Merkezi’nde Divân Musîki Topluluğu tarafından düzenlenen İstanbul temalı Türk sanat müziği konseri “7 Tepe Aşk” konseriyle gerçekleşti.

Kampanya süresince toplanan kitaplar konserde Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu yetkilileri Gamze Ağaca ve tercüman Arzu Göztepe’ye takdim edildi. Federasyon yönetim kurulu üyesi Gamze Ağaca, bu anlamlı kampanya için federasyonun adına teşekkür ederken, Divan Musiki Topluluğu Başkanı Perihan Ötügen ise,  müziğin edebiyatla harmanlandığı engelsiz kampanya ve konsere ilginin yoğun olduğunu belirtti.

                                                                            Yazar Halime Gürbüz

“TEK BİR ORTAK LİSAN VAR TEBESSÜM”

Kitabin Yazarı Halime Gürbüz, yaptığı açıklamada, ilk engelsiz kitabının bir farkındalık oluşturmasını amaçladıklarını belirterek, “Mizah, düşünceyi gökkuşağına rengarenk boyama sanatı. Farklı bir kitapla da bu ilki gerçekleştirdik. Ancak hepimiz biliyoruz ki; tüm dünyada, engelli engelsiz, her dilden milletten insanların tek bir ortak lisanı var. Biz de onu seçtik; tebessümü ve tebessüm engel tanımaz! Dedik. Tüm yüzlere tebessüm kondurabilmek için kitaba, sözcüklere biraz ses, biraz müzik, biraz da hareket ekledik. Oldukça uzun ve tiziz bir hazırlık sürecinin ardından hayalimizi gerçekleştirdik. Umuyorum ki bu kitap, benzer eserlere ve projelere öncülük edip, tüm hayatın ve de kitapların engelsiz olmasına vesile olacak. Düzenlenen bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi