Erdoğan açıklamalarında, “İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik.” İfadelerini kullandı.

“Ev ve iş yerleri dahil, sosyal mesafeye dikkat ederek, toplu taşıma araçlarını zorunlu olmadıkça kullanmayarak, temizliğe hassasiyet göstererek, tedbirin etkinliğinin artırılması şarttır. Milletimizden dirayet ve sabır bekliyoruz. Gönüllü karantina şartlarına harfiyen uymalıyız.” Diyen Erdoğan bir kez daha sosyal mesafenin önemini vurguladı.

“REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ”

Erdoğan “Rehavete kapılmayacağız. Karşımızdaki tehlike çok ciddidir. Bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Her bir vatandaşımızın bu hastalığın yol açacağı vahim sonuçları bildiğine inanıyorum. Her kesimi kapsayan istihdamın korunmasını sağlayan pek çok ekonomik tedbiri hayata geçirdik, geçiriyoruz. 100 milyon liranın üzerinde ekonomik destek programı hazırladık. Meclisimiz de gerekli mevzuat değişikliğini yaptı” dedi.

EMEKLİ MAAŞI 1500 TL’YE ÇIKTI

“En düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkararak, nefes aldırdık. Emekli ikramiyesinin ödeme tarihini de Nisan başına çektik. Ülkemizde dar gelirli haneye 1000’er  lira nakit desteği veriyoruz. Sanayicilerimizi ve ihracatçılarımızı rahatlatacak tedbirleri hayata geçirdik. Milletimizin her bir ferdinin yanında oluyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetine, açıkta kalmasına izin vermeyiz. Yaşlılarımız için aldığımız tedbirleri saygısızlığa dönüştürenlere de müsaade etmeyeceğiz. Hayatın tüm alanlarını kapsayan tedbirlerle hastalık zincirinin bir an önce kırılmasını amaçlıyoruz.” Şeklinde konuşmasına devam eden Erdoğan kimsenin mağdur olmaması için devlet olarak özveri ile çalıştıklarını önlemlerini aldıklarını belirtti.

“SALGINA HAZIRLIKLI YAKALANDIK”

Türkiye bu salgın illetine hazırlıklı yakalanmıştır. Ekonomik alt yapısını güçlendiren Türkiye, kendi kendine yeterli olmasının avantajlarını yaşıyor. İlk çıktığı günden itibaren tedbirlerimizi alarak da ilave bir avantaj yaşadık. İlaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. Üretim ve tedarik sistemimiz aksaksız çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

“Rehavete kapılmayacağız çünkü karşımızdaki tehdit çok ciddidir.”

 “Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı ne kadar güçlü tutarsak Allah'ın izniyle bu süreçten o kadar az hasarla çıkarız.”

“ ilaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur."

“Paniğe asla kapılmayacağız çünkü bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyoruz.”

“Hayatın tüm alanlarını kapsayan tedbirlerle hastalık zincirinin bir an önce kırılmasını sağlamayı amaçlıyoruz.”

“Bu ülkede hiç kimsenin aç kalmasına da açıkta kalmasına da mağduriyetine de istiskaline de izin vermeyiz.”

 “Yaşlılarımızı hastalıktan korumak için aldığımız tedbirleri, onlara saygısızlığın bahanesine dönüştürenlere müsaade etmeyeceğiz.”

“Tüm tedbirleri titizlikle uygularsak bu meselenin üstesinden geleceğiz”

“Test kiti, eldiven ve maske konusunda herhangi bir sorun yaşamıyoruz”

Senay GÜNCAVAR BADUR – Gamze ÜNLÜ  / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi