Sarıyer Pınar Mahallesi’ndeki evinin mutfağında çıkan yangın nedeniyle birçok eşyası kullanılamaz hale gelen Ümmühan Kıvrak (59) olaydan BEDAŞ’ı sorumlu tuttu.

“Hava yağmurluydu, evimin önündeki elektrik direğinde devamlı patlama olup, alev çıkınca herhangi bir yangın olayına karşı defalarca 186 ihbar hattını aradığım halde yalnızca “notumuzu aldık, ilgililere ileteceğiz” dediler. Ama ne gelen oldu, ne de arızayı tamir eden, sonunda evimde yangın çıktı. Bunun sorumlusu BEDAŞ’tır. Zararımı ödesinler” dedi.

“KOMŞUM ARAYIP ‘EVİNİZDEN DUMAN ÇIKIYOR’ DEDİ”

Bu sabah saat 07:30 sıralarında Pınar Mahallesi Adil Sokak. No:30 Kat 1’de yaşanan yangın nedeniyle gazetemize bilgi veren Ümmühan Kıvrak, yaşadığı olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirtti. BEDAŞ görevlilerini ilgisizlikle suçlayan Kıvrak, “Belki işleri yoğun olabilir ancak defarlarca aradığımız halde kimse gelip direkteki arızaya bakmadı. Aradan iki gün geçti ve bu sabah ben evde olmadığım sırada üst kattaki komşumuz telefonla arayıp, “evinizden duman çıkıyor” deyince acilen eve geldim. Evde oğlum uyuyordu. Onu uyandırırken, itfaiyeye de yangın ihbarında bulunduk. Ancak itfaiye aracı sokağa girememiş. Bu sırada biz kendi imkanlarımızla yangını söndürdük. Fakat evimizin mutfağı ve mutfaktaki  bulaşık makinası, ocak ve dolap yanmış. Buzdolabı ile kombinin hasar görüp görmediğinden emin değilim. Zararımız 5-6 bin lirayı geçiyor. Ben emekli bir insanım bu zararı karşılayamam. Sorumlusu kimse bu zararımızı karşılasınlar” dedi.

“OĞLUM BÜYÜK TEHLİKE ATLATTI”

Yangından sonra İBB Beyaz Masayı ile İGDAŞ’ı da aradıklarını ve en sonunda gelen BEDAŞ görevlilerinin elektrik direğindeki arızayı tamir ettiğini söyleyen Ümmühan Kıvrak, “Bize direkteki topraklama hattının kopmuş olduğunu ve  arızanın bundan kaynaklandığını söylediler. Evdeki yangın sırasında uyuyan oğlum büyük tehlike atlattı. Yangın daha da büyüyüp tüm binayı sarabilirdi. Biz elektrik parasını iki gün geciktirsek hemen kesiyorlar ama arıza için aradığımızda “not aldık” demekle yetiniyorlar. Zararımızı karşılasınlar aksi takdirde mahkemeye vereceğim” diye konuştu.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi