Etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle kar temizleme ekipleri 24 saat çalışma düzenine geçirildi. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için belediyenin 444 0 467 numaralı çağrı merkezi kesintisiz olarak hizmet vereceği bildirildi.

Gaziosmanpaşa kara kışa hazır

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin ana caddeleri başta olmak üzere ara sokaklar ve TEM bağlantılı tüm yolların açık olması için kar araçlarıyla çok yönlü çalışmalar yürütecek. Kar yağışı başladığı andan itibaren Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait kar araçları tuzlama çalışmaları yaparken, kar küreme aparatı monte edilmiş araçlar ve tuz kamyonları çalışmalarını sürdürecek. Belediye, kar yağışının yoğun seyretmesi durumunda kullanılmak üzere 700 ton tuzu hazır tutuyor.

İlçede alınan tedbirler sonucu, herhangi bir sıkıntının yaşanması beklenmiyor. Tüm ana caddelerde ve ilçeyi çevre yollarına bağlayan noktalarda alınan önlemler sonucu yolların tümünde trafik akışının uygun şekilde sürdürülmesi bekleniyor. Kötü hava şartlarından dolayı yardıma ihtiyacı olabilecek vatandaşlarımız, 444 0 467 numaralı Gaziosmanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım isteyebilecek.

Evsiz ihbar hattı

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokaklarda yaşayan vatandaşların barınma, banyo, giyecek, tıraş, yiyecek ihtiyaçlarını Zeytinburnu’ndaki bir spor kompleksinde karşılayacak. Barınma ihtiyacı olan vatandaşlar için Beyaz Masa’ya 153 numaralı ücretsiz telefon hattından ihbarda bulunulabilecek. Memleketlerine gitmek isteyen evsizler ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilecek.

 

Editör: Haber Merkezi