Sarıyer’in İstanbul Boğazı sahilinde bulunan Teras Kafe’de verilen kahvaltıya katılan Prof. Dr. Aysel Çelikel, öğrencilere yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu durumdan söz edip, cumhuriyete, Atatürk’e ve demokrasiye sahip çıkmalarını istedi.


Kahvaltıdan sonra kısa bir konuşmada bulunan ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan ise dernek olarak her üniversiteden koşulları uygun olan çok sayıda öğrenciye burs verdiklerini, onları yaşama kazandırmak için gereken her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Çağlayan, “Derneğimizin rutin faaliyetleri ile burs verme konusunda oldukça yoğun engellerle karşılaşmaktayız. Buna karşı başta burs verenlerimiz olmak üzere yönetim kurulumuz ve üyelerimizin azimli duruşları bize güç vermektedir. Büyük Atatürk’ün ‘benim manevi mirasım akıl ve bilimdir’ sözünü rehber edinerek daima ileriye bakıyoruz. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bu arada Ankara’daki terör olayında şehit olan öğrencimiz Güney Doğan’ı da sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.

GÜL ÇAĞLAYAN: DERNEK OLARAK BİRÇOK ENGELLEME İLE KARŞILAŞIYORUZ

Gül Çağlayan’da sonra öğrenci ve dernek üyelerine hitap eden Prof. Dr. Aysel Çelikel ise, “Havanın, buruk, yumruklarımızın sıkık olduğu bu günlerde hep beraber, iletişim içinde olmak hepimize moral veriyor. Bu ay ülkemizde çok üzücü, acı veren olaylar yaşadık. Bunların en başında gelen de terör olaylarıdır. Üniversite bitirmiş, halen okuyan öğrencilerimize nasıl kıyıyorlar aklım almıyor. Sizlerden elele vererek, birbirinizden kopmadan, dayanışma içinde Atatürk’e, laik cumhuriyetimize ve demokrasiye sahip çıkmanızı istiyorum” diye konuştu.

 PROF. DR. ÇELİKEL: HAVA BURUK YUMRUKLARIMIZ SIKIK AMA BİRARADA OLMAKTAN MUTLUYUZ

Dernekten burs alan öğrenciler kahvaltıda birbirleriyle tanışıp, sohbet ederken, Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Çelikel, derneğin çalışmalarına maddi-manevi katkı sunan üyeler Oya Şamlı, Ümit Kütük, Sevim Yüce, Fatik Eker, Maide Efeoğlu, Metin Mangır, Ali Rıza Yılmaz, Fahrettin Serdaroğlu ve Yücel Sevinç’e de birer plaket vererek teşekkür etti.  Kahvaltıya Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu ve ADD Başkanı Fahrettin Serdaroğlu ile Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz da katıldı. Öğrenciler Ankara’da şehit olan arkadaşları Güney Doğan’ı da unutmayarak çerçeveli bir fotoğrafını çiçekler arasında cam kenarına koydular.

(Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)

Editör: Haber Merkezi