CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Gökan Zeybek Sarıyer Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada “Sarıyerlilere hayırlı olsun” diyerek öyle bir müjde verdi ki tam güler misin ağlar mısın cinsinden.

Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen bir gündem maddesi ileriki günlerde görüşülüp kabul edildiği takdirde İstanbul’un 39 ilçesindeki tüm sokak hayvanları topalıp, Kısırkaya’da yaptırılan hayvan barınağına getirilecek. Zeybek’e göre bu hayvanlar rehabilite edildikten sonra geri götürülmeyip, Sarıyer’de bırakılacak. İşte o zaman Sarıyer köpek cenneti mi olacak yoksa insanların sokakta yürümeye korktuğu sahipsiz hayvanlar kenti mi olacak belli değil.

CHP’li Gökan Zeybek Sarıyerlilerin başına dert olacak olaya dikkat çekip, uarıda bulunduğu konuşmasında şunları söyledi:.

“Geçtiğimiz ay İBB Meclisi’nin gündemine bir konu geldi, bu konuda meclisimizi bilgilendirmek istiyorum. Kısırkaya’da İBB tarafından mera alanı üzerine yapılmış bulunan bir hayvan barınağı var. Bu hayvan barınağı uzun dönemdir atıl vaziyette duruyordu. İmar plansız yapılarla ilgili yürütmeyi dürdurma kararı da geçtiğimiz Haziran ayı içinde verilmişti. Bununla ilgili olarak İBB Meclisi gündemine bir madde geldi. Ben buradan size müjdeyi vermek istiyorum. Kırıkaya’daki hayvan barınağı artık sadece Sarıyerimize değil, İstanbul’un 39 ilçesindeki sahipsiz hayvanların toplanma merkezi olacak. Sarıyer’e hayırlı olsun.. Bu sayede İstanbul’un bütün ilçe belediyeleri kendi ilçelerinde toplamış oldukları bakıma muhtaç, kuduz, uyuz, hastalıkl, yaralı, trafik kazasına uğramış ya da beslenemeyerek zafiyet geçirmiş olan sokak hayvanlarını getirip, bu barınakta iyileştirecekler, ondan sonra da geri götürmeyecekler. Dikkat ediyorsanız Sarıyer’de pek fazla yavru köpek yok. Son beş yıl içinde 4 bin 500 sokak hayvanını kısırlaştırdık. Bu şekilde sayılarının giderek azaltılması planlanmıştı. Ancak son 4 ay içinde İBB’nin Kısırkaya’da imara aykırı olarak mera alanında inşaettiği bu barınağa getirilmiş olan hayvanların terkedilmesi yüzünden küpeleri, çipleri Sarıyer’e ait olmayan yüzlerce sokak hayvanımız oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin komisyonundan bu karar geçerse 39 belediyenin kendi sokak hayvanlarından yaşadıkları sıkıntıyı gidermek için getirip buraya terk edecekleri ve bir daha geri götürmeyecekleirnden derin endişemiz var. Ben sokak hayvanlarını seviyorum, benim de köpeğim var. Ama biz bu kadar çok sokak hayvanını Sarıyer’de barındıramayız. Bu nedenle buradan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye meclisi üyesi arkadaşlarımdan, İBB’nin bu yanlışından hızla dönmesi konusunda kararlı davranmalarını özellikle Sarıyer’de yaşayan biri olarak rica ediyorum.” (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)


 

Editör: Haber Merkezi