2014 Yerel seçimlerinde temayül yoklamasında yarışmamasına rağmen Saffet Bulut'un Bahçelievler Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesini protesto eden gurupta yer alan, CHP Bahçelievler eski İlçe Başkan Yardımcısı Gökmen Güneş 29 Kasım’da yapılacak ilçe kongresi için adaylığını açıkladı.

Geçtiğimiz dönem de Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığına adaylığını koyan Gökmen Güneş, ilçe binasında düzenlenen toplantıyla adaylığını açıklayarak, “Bizler Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de iktidarını tesis etmeye çalışan neferleriz. Partimizin içinde başlayan liderlik yarışının da tarafıyız. Kemal Kılıçdaroğlu’nun devrimci tutumu, devrimci kişiliği ve devrimcilik işleyişinin tarafıyız, taraftarıyız” dedi. 
Geniş katılımın gözlendiği adaylık açıklamasına, ilçe başkanlığında adı geçen Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Özkan’da katıldı.

Eşi ve çocuğuyla katıldığı adaylık açıklamasında konuşması sık sık  “CHP’ye yakışan Devrimci Başkan” sloganlarlarıyla kesilen Güneş, mevcut yönetimin diğer adayı desteklediğini ve çifte standart olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Nazım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” şiirinden dizelerle konuşmasını sonlandıran Gökmen Güneş, parti içi bölünmelere son vererek, örgüte sevgi, saygı ve samimiyet getireceklerini, CHP’yi Bahçelievler’de iktidara taşıyacaklarını ifade etti.

Konuşmasını tamamlayan Gökmen Güneş, parti emekçilerini ve diğer aday Mehmet Ali Özkan’ı kürsüye davet etti. Birbirlerine hayırlı olsun temennisinde bulunan iki aday dostluk mesajı vererek, ilçe örgütünden büyük beğeni topladı.

Selvi Sarıtaç

 

 

 

Editör: Haber Merkezi