AK Parti Küçükçekmece Hayvan Hakları Komisyon Başkanı ve Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) İstanbul İl Başkanı Ceyda Aras’ın da katıldığı toplantı, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda  bölgeye ilişkin sorunların gözden geçirilip, ilçedeki sokak hayvanlarıyla ilgili durum değerlendirilmesinde bulunuldu.



Sarıyer Kadın Platform Başkanı Tülin Hattat'ın yönettiği toplantıda, bölgeye ilişkin sorunların gözden geçirilmesinin yanı sıra, ilçedeki sokak hayvanlarına ilişkin durum değerlendirmesi de yapıldı.



ARAS: HAYVAN SEVGİSİ ORTAK PAYDASINDA BULUŞUYORUZ

Ceyda Aras, başkanlığını yürüttüğü hayvan hakları komisyon ve dernekleri adına yaptığı konuşmada, "Hayvan haklarına ilişkin büyük sorunlarımız var, hepsine teker teker el atıyoruz. Hiç kimseyi, hiçbir kurumu ayırt etmiyor, dışlamıyoruz. Hayvan sevgisi ortak paydasında buluşuyoruz. Vatandaşlarımız bize çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Çığ gibi büyüyoruz. Sivil toplum kuruluşları, hayvansever gruplar ve yerel yönetimlere ziyaretlerde bulunup, yapıcı işbirliği kanalları oluşturuyoruz. Biz sonuç odaklı çalışmaya devam edeceğiz. Kavga etmeye değil, sorun çözmeye yoğunlaştık" dedi.
Aras, hayvan hakları ve bölgede yaşayan sahipsiz hayvanlara karşı gösterdiği duyarlılıktan dolayı toplantıya ev sahipliği yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na ve  Platform Başkanı Tülin Hattat'a teşekkür etti. 


Tülin Hattat ve Yönetim Kurulu üyeleri toplantı sonrasında Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’nun (HAYKONFED) davetine katıldı.
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam


 
Editör: Haber Merkezi