Başkan Genç yemekte yaptığı konuşmada kasıtlı ve taraflı haberciliğin kişileri mağdur ettiğini ve basına olan güveni sarstığını belirtip, “Bir gazeteci güvenilir kaynaklardan edindiği bilgi ve belgelerle oluşturduğu haberini tarafsız ve objektif bir bakış açısıyla yazmalı, yorum yapacaksa onu da özgür bir şekilde yapmalıdır. Hiç kimse de fikrinden ve düşüncesinden dolayı yargılanmamalı” dedi.

Basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Genç, basının da yerel yönetimlerin bir parçası olduğunu vurgulayarak, yaşanılan ortamda barış ve huzurun sağlanması için yayınlanan haberlerin de etkisinin büyük olduğunu ifade etti.

Konuşmasında, “Hiç kimse fikrinden ve düşüncesinden dolayı yargılanmasın” diyen Başkan Genç, “Yerel yönetimlerin kesinlikle sürdürülebilir olması gerekir. Bizlerin de bölgemizdeki sorumluluğumuzu yerine getirip, yaşamı doğru kurgulamamız gerekiyor. Bugün birlikte olduğumuz için çok mutluyum. Yeni yılın ülkemize huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

Gazetecilerle her ay buluşmak için karar alan Başkan Genç, kısa bir süre sonra Sarıyer’de İstanbul’un en modern kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nin hizmete açılacağını, burada da gazetecilerle de zaman zaman buluşacaklarını söyledi.

Başkan Genç, çocuk ve gençleri tehdit eden bağımlılık yaratan maddelerin kullanımındaki artışa da dikkat çekip, “Özellikle çocuk ve gençlerin hayatını tehdit eden uyuşturucunun önüne geçmek için birlikte hareket etmemiz çok önemli” dedi.

Gazeteciler Günü vesilesiyle gerçekleşen buluşmaya Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Belediye Meclis Üyeleri Nadir Günday ve Mustafa Balcı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık, Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman ile basın bürosu çalışanları da katıldı.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi