İddiaya göre, 21 Ekim’de Sultangazi Gazi Mahallesinde yüzleri maskeli bir grup İsmetpaşa Caddesi üzerinde hareket halindeki gri renkli bir aracı durdurarak arama yapmak istedi. Görgü tanıklarının ifadesine göre saat 22.00 sularında 34 UDU 14 plakalı aracı durdurup arama yapan grup yüklü miktarda uyuşturucu bulunca araçtaki kişiyi darp etti. Olay yeri yakınında dükkanı bulunan bir esnaf “çocuklar arabayı durdurup aradı, arabadan 3 poşet uyuşturucu çıkınca çocuklar adamı dövdü biz de arabayı parçaladık” dedi.



Ağır yaralanan araç sahibi Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırıldı.

İLK DEĞİL



Gazi mahallesinde daha önce de birçok kez uyuşturucu satıcıları ile mahalle halkı karşı karşıya gelmişti. Geçtiğimiz Şubat ayında ise, mahallede uyuşturucu sattığı iddia edilen bir grup ile buna karşı çıkan bir başka grup arasında çatışma çıkmış, Murat Çelik ve Mehmet Akgül pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz Eylül ayında uyuşturucu sattığı belirlenen 2 kişi mahalle halkı tarafından dövülüp polise teslim edilmişti.

“AVM İNŞAATI UYUŞTURUCU YUVASI”



Mahallede uyuşturucu satışının son iki yıldır arttığını ifade eden mahalle sakinleri, özellikle yapımı uzun zamandır durmuş olan AVM inşaatına dikkat çekti. “Girişteki AVM inşaatı buradaki uyuşturucunun yuvasıdır” diyen esnaf Ömer A. “Bu inşaat ya tamamlanmalı ya da kaldırılmalı, uyuşturucusu, fuhuşu her türlü pislik burada” dedi. Narkotik polisi de 05 Mayıs 2014’te Sultangazi Gazi Mahallesi girişinde yapımı yarıda kalan AVM inşaatında uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarını almış, yapılan teknik ve fiziki takip sonucu inşaatın uyuşturucu ticaretinde kullanıldığını belirlemiş ve yoğun güvenlik önlemleri altında söz konusu inşaata operasyon düzenlemişti. Operasyona özel harekat polisleri de destek vermiş, yapılan aramalarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, çok sayıda zanlı gözaltına alınmıştı.
Söz konusu AVM inşaatı, Gazi Mahallesi’nde 82 bin 500 metrekare inşaat izni olan arsanın 2006’da satışa çıkartılmasıyla Multi Turkmall şirketi tarafından 55 milyon TL’ye satın almış ve projelendirilmişti. Şirket projeyi başlatmış olmasına rağmen, küresel ekonomik krizi gerekçe göstererek inşaat durdurmuştu.
Şahin İMĞA-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi