Esenyurt Belediyesi’nin 2020-2024 arasındaki 4 yıllık stratejik planı, 2020 yılı bütçe ve performans programı Esenyurt Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlenerek kamuoyu ile paylaşıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 2020-2024 dönemi stratejik planı içerisinde bulunan 5 stratejik amaç,  25 stratejik hedef, 166 Performans göstergesi ve yapılacak olan 268 adet faaliyeti anlatarak bilgi verdi. Bozkurt konuşmasında Esenyurt Belediyesinin eski binasının modern bir şekilde yeniden inşaa edileceğini söylediği konuşmasında dikkat çekici bir bilgide verdi. Bozkurt alıcı çıkarsa belediye tarafından şuanda kullanılmakta olan mevcut binayı satmaya niyet ettiklerinide belirtti. Buradan elde edilecek gelirle belediyenin borç yükünü azaltmayı planladığınıda sözlerine ekledi.

Esenyurt’un Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olduğundan bahseden Belediye Başkanı Bozkurt, dört yıl içinde yapacakları stratejik planlarını iyi çalışarak, ihtiyaçları karşılayacak şekilde uygulamaları gerektiğini söyledi. Ayrıca Bozkurt, ‘’Vatandaşlarımızın mutluluk düzeyini yükselterek, artık birilerinin çıkarları için değil çocuklarımızın ihtiyaçları için çalışmalar yapacağız. Rantın değil, mutluluğun, umudun şehri olacağız’’ dedi.

YENİ NESİL BELEDİYE BİNASI

Mevcut belediye binasının yanlış dizayn edildiğini anlatan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ‘’ İşlerini halletmeye gelen vatandaşlar birimlere ulaşmakta zorluk çekiyor. Biliyorsunuz ki çok ciddi bir asansör sorunu var. Amacımız eski belediyenin bulunduğu yere altında otoparkı, yanında Esenyurt’a yakışır büyük bir kongre ve kültür merkeziyle birlikte büyük bir toplanma alanının olduğu güzel, yeni nesil bir belediye binası yapmayı hedefliyoruz. Eğer bunlar biterse eski belediye binasını uygun bir müşteri bulup, satarak en azından borçların önemli bir bölümünü buradan kapatmayı planlıyoruz’’ diye konuştu.

HUKUKSUZ YÖNETİLEN ESENYURT’TA BORÇ 2 MİLTAR TL’Yİ AŞMIŞ

Esenyurt Belediyesi aleyhinde açılan 5628 tane dava olduğunu söyleyen Bozkurt, ‘’Bu davalar bitenlerle beraber 6800 civarında. Bu bize geçmişte nasıl bir yönetim şekli anlayışının uygulandığını gösteriyor. Yani hukuk dikkate alınmadan uygulamalar yapılmış. Sadece bu davaların Esenyurt’a maliyeti 469 milyon 416 bin lira. Belediyenin bir envanteri yok, belediye ait bir arsanın ya da en ufak bir sandalyenin bile sistemde bir kaydı yok. 2 milyar TL'nin üzerinde borcumuz olduğunu tespit ettik.  Bu borcun kaynağında kötü yönetim ve plansız büyüme var. Biz geldiğimiz dönemden bu yana tasarruf ederek bu borcun bir kısmını ödedik. Kamunun bize emanet ettiği parayı verimli kullanarak, ilçemiz için yeni yatırımlar yapacağız” diye belirtti.

YEŞİL VADİ PROJESİYLE VATANDAŞ RAHAT BİR NEFES ALACAK

Esenyurt’tun bazı bölgelerinde ulaşımın olmadığını ve bu yüzden oldukça sorun yaşadıklarını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ‘’ İBB ile birlikte çalışarak Esenyurt’un her yerine ana hatlarıyla ulaşım olmasını talep ediyoruz. Trafiği kitleyen noktalara yeni kavşak çalışmalarımız olacak. Örneğin Yeşil Vadi Projemiz var.  Haramidere’den Akçaburgaz’a kadar ağaçların arasında vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği bir yer yapacağız. Yürüyüş, bisiklet alanı, gençlik merkezi, spor sahaları gibi bir çok etkinlik alanı olacak. Aynı zamanda sanayi tesisleri ile Esenyurt nüfusunu birbirine bağlayacağız. Bunu yaptığımız zaman Esenyurt’ta ki vatandaşlarımız sanayi tesislerine ulaşabileceği için işsizliğede bir çözüm sunmuş olacağız hem başka yerlere gidip, gelirken İstanbul trafiğini rahatlatmış olacağız. Projemiz dahilinde birde tramvay hattı geçirmeyi planlıyoruz. Böylece toplamda 2 milyon metrekarelik bir alanı yeşillendirerek, şu anki yeşil alanın 2 buçuk katı bir yeşil alan sağlayacağız’’ dedi.

İHTİYAÇLARA ‘DERMAN’ ÇARŞISI GELİYOR

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde üretim yapan insanlarla anlaşarak, onların ürettiği ürünleri Esenyurt esnafına ucuzdan satıp, vatandaşa daha uygun fiyatlı ürünler temin edeceklerinden bahseden Bozkurt, ‘’Biz şuanda ayda yaklaşık 700 bin TL civarında alışveriş, çocuk bezi vb. şeyler için 100-150 lira arasında vatandaşlarımıza bir yardım yapıyoruz. Para vermektense çarşı yapalım dedik. Bu çarşıda vatandaşlarımız gıda, elbise, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir yer olacak. Kredi kartı gibi bir kart vereceğiz. 150-250 liralık alışveriş yapabilecekleri bir çarşı kuracağız. Bu çarşıda aynı zamanda ikinci el eşyalarda olacak. Sakatlar Derneği ile bir protokol yapmak üzereyiz. Esenyurt’un çeşitli yerlerine elbise toplama kutuları koyacaklar, bu kutulardan elde edilen giyilebilir elbiseleri bize verecekler. İkinci el eşyada da böyle bir yöntem izleyeceğiz’’ diye söyledi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM


 

Editör: Haber Merkezi