Yapılan açıklamaya göre hafta sonu tatili nedeniyle kapalı olan banka şubesinin hemen yan tarafında bulunan gecekondunun üstünden geçerek duvarı kıran soyguncular, bankanın dış duvarını deldi ve içeri girdi. Soyguncular, girdikleri bankanın içinde kiralık kasaların bulunduğu dolabı da kaynakla keserek kiralık kasalara ulaştı.



'Hiçbir kaybımız yok'

Soygun girişiminin ortaya çıkmasından sonra olay mahalline gelen polisler geniş çaplı bir araştırma yaptı. Hırsızların kiralık kasalara kadar ulaştığını tesbit eden polisler çalışmalarını sürdürürken, soyguna maruz kalan banka şubesinden bilgi aldığımız üst düzy yetkililer, soygun girişimi sonucunda herhangi bir kayıplarının olmadığını söylediler. Soyguncuların kiralık kasalara kadar ulaştığını doğrulayan yetkililer, "Ancak panik yaptıkları için veya zaman kalmamasından dolayı bankamıza ait hiçbir şey almamışlar. Herhangi bir kaybımız yok" dediler.



'Doğru bilgi vermiyorlar'

Öte yandan, soygun amaçlı girilen banka şubesinin çevresinde bulunan esnaf, banka yetkililerinin açıklamalarının kesinlikle doğruları yansıtmadığını iddia ettiler. "Kulaklarımızla şahit olduk, soygunun duyulmasından sonra olay yerine gelen polisler üstlerine cep telefonuyla bilgi verirken 6-7 tane kiralık kasanın çalındığını söylediler. Bankanın sorumlulları müşterilerin telaşa kapılmaması ve bankalarının itibarının zedelenmemesi için böyle bir yalana başvuruyorlar. Aksi halde polisler üstlerine bilgi verirken müşterilere ait kiralık kasaların çalındığını neden söylesinler" şeklinde açıklama yapan çevre esnafı, soygunda kiralık kasaların götürülmüş olabileceğini iddia etti.

Celal Karaali 

Editör: Haber Merkezi