İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını teslim aldıktan İstanbul Saraçhane'deki belediye binasına geldi. İşte İmamoğlu'nun tarihi açıklamarı...

İmamoğlu'nun ilk açıklamalarından satır başları;

Bugün gönül daha ferah bir planmayla süreci yönetmek isterdik ancak İstanbul'daki bu süreç biraz farklı işledi. Öncelikle burada birkaç cümle paylaşacağım, daha sonra Mevlüt Uysal'dan görevi devralacağım. Devir teslimin ardından halkımıza otobüsün üzerinde hitap edeceğim. Bu hafta sonu cumartesi yada pazar günü bütün İstanbullulara süreci anlatmak için bir buluşma yapacağız. Mutluyum, gururluyum, ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Herkesi hafta sonu Saraçhane'ye bekliyorum. Mazbatayı tüm hemşehrilerim adına aldım. 

Mücadelemizden asla vazgeçmedik.

Mazbatamızı aldık, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Allah bizi mahçup etmesin

Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz. Hizmet etmeye başlayacağız.

Bu şehrin yönetimini yürüten bu güzel kentin çalışanları ve herkes, 16 milyon insana hizmete bugün itibariyle başlamıştır.

Bugün itibariyle devam eden süreçler var bunun farkındayız. 

Bizim kafamız bizim zihnimiz çok net. Bu sürecinde netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin sona ermesi adına ilgili kurumların süreci tamamlamalarını diliyorum.

Bu şehre emek veren katkı sunan herkesten Allah razı olsun. 

Toplumun demokrasiye olan inancından asla vazgeçmedik. Çok net ifade ediyorum, bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle oluşturduğu birlik beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik ve 16 milyon insanın hakkını yedirmeyiz de dedik, bundan da asla vazgeçmedik. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz, bu şehrin ihtiyaçlarını biliyorum. Hizmet etmeye hemen hızlıca başlayacağız. İstanbul Belediyesi bugünden itibaren şeffaf bir şekilde yönetilecek. Bir partiye, bir gruba değil 16 milyon insanına hizmet etmeye bugün başlayacaktır.

Bu şehrin doğasına, insanına saygıyı ana prensip edinerek tüm evrensel doğrularla, bu şehrin insanın yaşamına saygıyı koruyacağıma söz veriyorum.

İBB, bir kişiye, bir gruba, bir partiye hizmete değil 16 milyon insanına hizmet etmeye bugün itibarıyla başlamıştır. İBB'nin tüm alanları şeffaf bir biçimde halkına, insanına bugün itibarıyla açılmıştır.

Editör: Haber Merkezi