2017 yılında kurulan İstanbul Muşlu Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (İMSİYAD) 2. Olağan Kurulu Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede İş adamı İnşaat Mühendisi Mehmet Altun,İMSİYAD’ın yeni başkanı seçildi. Tek adayla seçime gidilen kongrenin Divan başkanlığını Av. Mesut Rençber yaptı. İş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren kongreye; AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Gelecek Partisi kurucularından Cuma İçten, Küçükçekmece Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Korkut, Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayrettin Babahan, Küçükçekmece Belediyesi Başkandanışmanı Bektaş Davutoğlu, Muş Federasyonu başkanı Hakim Tokmak, Muş il, ilçe ve köy dernek başkanları, İş adamları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sanatçılar, basın mensupları ve çok sayıda Muşlu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından İMSİYAD’ın kurucu başkanı Metin Haymana’nın açılış konuşması ile başlayan kongre, faaliyet ve denetim raporlarının okunmasıyla devam etti. Protokol konuşmaları, yeni yönetimin seçilmesi, başkan Mehmet Altun’un konuşması, plaket takdimleri ve sanatçı Siyahal’ın konseri ile son bulan kongrede İMSİYAD’ın bundan sonraki hedefleri anlatıldı.

Haymana, “Doğduğu yerden güç alan, doyduğu yere güç katanlar”

İMSİYAD Kurucu Başkanı Metin Haymana yaptığı açılış konuşmasında, derneğin temel ilkesini “İMSİYAD doğduğu yerden güç almayı, doyduğu yere güç katmayı, milli ve manevi değerlerinden ödün vermemeyi ilke edinmiştir” sözleriyle anlattı. İMSİYAD’ın500 aktif üye şirketiyle, 45.000 kişiye iş imkanısağladığını söyleyen Haymana, “ toplam ihracatı 2019 yılı itibariyle yaklaşık 80 milyon dolar seviyesindedir” dedi. İstanbul’da yaklaşık 200 bin Muşlunun yaşadığını söyleyen Haymana, “ bu nüfus, hem iş gücü hem de orta ve büyük ölçekli ticari işletmeler noktasında ciddi bir potansiyeldir. Dolayısıyla, bu potansiyelin İMSİYAD çatısı altında bir araya gelerek, üretime, bireysel ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlaması ilimiz ve ülkemiz için büyük önem arz etmektedir.İşte bu doğrultuda İMSİYAD, kurulduğu günden bugüne stratejiler geliştirmekte ve projeler üretmektedir. Üyelerine yeni iş fırsatları sunmak ve üye şirketlerin gelişimlerini desteklemektedir” dedi.  Haymana, “İki yıldır başarıyla taşıdığımız bu hizmet bayrağını, yeni başkanımız Sayın Mehmet Altun’a ve yeni yönetimine büyük bir onurla devretmenin mutluluğunu yaşamaktayım” diyerek yeni yönetime başarılar diledi.

Milletvekili Ayrım İMSİYAD’ın önemine dikkat çekti

AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım yaptığı konuşmasında ekonominin önemine dikkat çekerek, İş İnsanları Derneklerinin bu anlamda ne kadar önemli olduklarını anlattı. Muşluların İstanbul’da önemli bir potansiyele sahip olduklarını söyleyen Ayrım, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

Gültekin, “Güçlü bir Muş için çalışacağız”

Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin yaptığı konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekti.  Vakfın çalışmalarından söz eden Gültekin, Vakıf olarak Muş’ta yaptıkları girişimleri anlatarak Muş Ovasının önemini anlattı. İMSİYAD ile koordineli çalışacaklarını söyleyen Gültekin, “ İstanbul gibi metropol bir şehirde İş İnsanları derneği çok önemli. Bu anlamda İmsiyad bundan sonraki süreçte daha güçlü kadrosu ile yoluna devem edecek ve hep birlikte daha güçlü bir Muş için çalışacağız” dedi.

Altun, “Sizleri bizimle birlikte yol almaya davet ediyoruz”

Son olarak kürsüye gelen İMSİYAD başkanı Mehmet Altun, kurucu başkan Metin Haymana’ya ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, yeni yönetim olarak devraldıkları bayrağı gururla taşıyacaklarını söyledi.  Altun, Muş’un verimli ovası ile büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, “ilimize hizmet etmek, İMSİYAD ailesi olarak temel amacımızdır” dedi. Altun konuşmasına, “Sizlerin desteği olmadan tüm bunları hayata geçirmek ve başarmak mümkün değildir. Dolayısıyla, bu süreçte siz değerli hemşerilerimizi bizimle birlikte yol almaya davet ediyoruz” sözleriyel devam etti. Başkan AltunİMSİYAD’ın bundan sonraki süreçteki hedeflerini anlattı. Yeni dönemde tamamen iş odaklı, somut, ulaşılabilir, ölçülebilir ve realist hedefler belirlediklerini söyleyen Altun, “ Amacımız; Muşlu iş adamlarımıza ve üyelerimize, İMSİYAD çatısı altında yeni iş fırsatları ve pazarlar sunmak, ortak projeler geliştirilmesine zemin hazırlamak ve iş potansiyellerini geliştirmektir. Çünkü biz inanıyoruz ki, iş adamlarımız ne kadar güçlü olursa, memleketimize ekonomik ve kültürel açıdan o kadar faydalı olacaklardır.  Bu amaçla yeni dönemde, gerçek anlamda iş adamlarımıza katma değer sağlayacak yeni plan ve projelerimizi hayata geçirmeye kararlıyız ”dedi.

İMSİYAD yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; Başkan Mehmet Altun, Hüsnü Kara, Sadık Sayılgan, Şakir Çelik, Av.Mehmet Kılıçaslan, Mehmet Çetin, Hamza Balkaya, Fehmi Ümit, Salih Hasdemir, Mahsun Gökçınar, Maşallah Kasak, Adnan Çakır, Yücel Han, Selami Polat, Sevda Durgun, Av.DanışAkpolat, Şakir Bingöl, Hüseyim Karaaslan, Yasin Hazır ve Cevat Sadıkoğlu.


Konuşmaların ardından verdiği hizmetler dolayısıyla yeni başkan Altun tarafından Kurucu başkan Haymana’ya teşekkür plaketi ve hediyesi takdim edildi. Ayrıca Altun, katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi adına danışmanı Bektaş Davutoğlu’na Muş tablosu armağan etti

Yeni yönetimin çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından Sanatçı Siyahal sahne aldı.


Editör: Haber Merkezi