Ülkede yaşayan her kesimden ve her yaştan insanın sosyal hizmet verilen tesislerde bir araya gelmesinin toplumsal barış için önemli olduğunu vurgulayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Eğer gerçekten varsa, ülkemizdeki kutuplaşmayı ortadan kaldırmak zorundayız” dedi.

Sarıyer’de vatandaşların sosyal ve kültürel paylaşım içinde olmaları için yaşama geçirilen yaşam evleri ve çocuk gündüz bakımevlerine bir yenisini daha eklendi. Dilek Terimer Çocuk Gündüz Bakımevi ve Gümüşkuşak Yaşam Evi’nin açılış törenine çok sayıda vatandaş katılarak, verilen hizmet için Sarıyer Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Zekeriyaköy Kasapçayırı mevkiindeki yaşam evi ve kreş açılışına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kreşe adı verilen işkadını Dilek Terimer, katkıda bulunan Tarabya Rotary Kulübü ve Darülaceze Vakfı temsilcileri, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Yapılan törende konuşma yapan Zekeriyaköy Muhtarı Semran Özkaya, Sarıyer Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. İşkadını Dilek Terimer de gelecek nesillerimiz oluşturan çocukların eğitimine bu şekilde katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduğu belirtti.

EZBERE “BİZ BARIŞ YAPACAĞIZ” DEMEK OLMAZ

Konuşmasında toplumsal barışa vurgu yapıp, vatandaşların ancak yaşam evleri gibi yerlerde bir araya gelerek, etkilişimde bulunabileceğini söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise şunları söyledi:

“Yaşamın genel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdan geçer. Sosyal projeler ise, yerel yönetimlerin en önemli çalışmasını oluşturması gerekir. Buralarda çocuklarla, gençlerimiz hep birlikte olacak. Birlikteliğin, dayanışmanın en önemli yerleri buralardır. Bu kreşe herkesin çocuğu gelecek. Biz ilkokulda okurken yalıda oturan arkadaşlarımız vardı, biz de gecekondudan giderdik. Ama o zaman oluşan dostluklarımız hala inanılmaz derecede devam ediyor. Toplumda barış yaratmak istiyorsanız, insanları gerçekten bir arada tutmak istiyorsanız aslolan da budur. Çocuklarla, anneleriyle, çevreleriyle ve de mahallelisiyle, bu siteye yapıldığı gibi yaşam evlerinde insanların oturmasıyla, birbirlerini hiç tanımayan insanların bir araya gelmesiyle barışı yaratabilirsiniz. Yoksa ezbere “biz barış yapacağız” demek doğru değil. Bir de artık bu toplumda gerçekten eğer bir kutuplaşma varsa, bunu ortadan kaldırmak zorundayız. O da buralarla olacak.”

Açılış töreninde Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi öğrencileri de İstiklal Marşı ile şiir okudu.

Sarıyer Belediyesi’nin aynı semtte birkaç ay sonra bir da sağlık ocağını hizmete sokacağı açıklandı. Sağlık ocağının yaptırılacağı yer Başkan Şükrü genç tarafından halka gösterildi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi