Bahçeköy’de geçtiğimiz günlerde iki ana kolunu büyük bir gürültü ile patlayan 39 dairenin bulunduğu 9 katlı binanın son durumu havadan görüntülendi.

Mühürlenmesi nedeniyle evlerine giriş yapamayan bina sakinleri ise bekleyişlerini sürdürüyor. Vatandaşlar belirsizlik nedeniyle ne yapacaklarını bilemediklerini belirtirken, bodrum kattaki deponun bir süre önce matbaa olarak kullanıldığı ve buradaki çalışmalar sırasında forkliftlerin kolonlara çarparak zarar verdiği ileri sürüldü.

Bahçeköy Doğanbey Caddesi’nde geçtiğimiz Cuma günü saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda, 39 dairenin bulunduğu 9 katlı Çavuş Apartmanı'nın ana iki kolonu büyük bir gürültüyle patlamıştı. Sesleri duyan vatandaşlar itfaiye ekiplerine ihbarda bulunmuş, yapılan inceleme sonrasında çökme tehlikesi nedeniyle binada yaşayanlar tahliye edilmişti. Mühürlenen binadan çıkartılan 120 vatandaştan bir kısmı Sarıyer Belediyesi’ne ait sosyal tesislerine yerleştirilmişti.

APARTMAN SAKİNLERİ BEKLEMEDE

Olay anında büyük korku yaşadıklarını söyleyen apartman sakinlerinden Osman Çınar, “Büyük bir gürültü ile birlikte gelen hafif çökme nedeniyle hemen dışarı çıktık. Biz zemin katta oturduğumuz için daha fazla etkilendik. Bodrum kattaki yeri daha önce bir matbaaya kiralamışlar. O zaman kullanılan forkliftin çarpması nedeniyle kolanların zayıfladığı belirtiliyor. Şuan evimize giremiyoruz. Yakınlarımıza sığındık. Bir belirsizlik ve çaresizlik içinde bekliyoruz” dedi.

İMARA AYKIRI YAPILDI İDDİASI VAR

Öte yandan Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ise, 9 katlı binanın, Bahçeköy belde statüsünde bulunduğu yıllarda yapıldığını ve o zaman imara aykırı olması nedeniyle yıkım kararı bulunduğunu, ayrıca projede 3 kat görünmesine karşın çok daha fazla kat yapıldığını ileri sürdü.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi