Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Platformu’nun düzenlediği ve Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı iftar, Turgut Özal Stadyumu’nda gerçekleştirildi. İftar programına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri’nin Başkan ve Üyeleri, STK temsilcileri, Basın mensupları ve sayıları 5 bini aşan Kars, Ardahan ve Iğdırlı katıldı.

İftar buluşmasında vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Bakan Arslan, birlik ve beraberlik mesajlarını iletti. Kuran tilavetinin ardından okunan ezanla birlikte binlerce kişi oruçlarını açtı.

“Türkiye’yi geleceğe taşıyor olmaktan gurur duyuyoruz”

Kardeşçe yaşamanın önemine değinen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şöyle konuştu: “Kars, Ardahan, Iğdır. Elbette ki serhatı bekleyen iller. Ama artık serhatı beklemekten değil, Serhata başkentlik yapan, serhattaki konumundan yararlanan iller. Çünkü Gürcistan’a, Azerbaycan’a, Nahçıvan’a İran’a, Orta Asya’ya komşuluk eden illeriz biz. Bu konumumuzdan yararlanmak adına üç ilde gerçekten de olağanüstü çalışmalarımız var. Kars, Ardahan, Iğdır söz konusu olduğunda akan sular duruyor. Önceliğimiz Kars, Ardahan, Iğdır oluyor. Ama biliyoruz ki biz sadece Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı olmakla övünmüyoruz. Biz aynı zamanda İstanbul’da Esenyurtlu olmakla, başka ilçelerle olmakla da, İstanbullu olmakla da övünüyoruz ama birliğimizin, beraberliğimizin timsali ve en güzel göstergesi Türkiyeli olmaktan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan ve Türkiye’yi geleceğe taşıyor olmaktan da onur ve gurur duyuyoruz. Bakan Arslan, Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhu içerisinde nice ramazanları yaşaması temennisinde bulundu.

“Hepsinin üstesinde birlik ve dayanışma ile geleceğiz"

Kardeşlik mesajlarını dile getiren bir diğer isim CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise; "Ne yazık ki yaşadığımız topraklarda çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Daha yeni Filistinli kardeşlerimizi şehit ettiler. Önümüzdeki günlerde hangi belalarla karşı karşıya kalacağımızı bilmiyoruz. Bunların hepsinin üstesinde birlik ve dayanışma içinde olduğumuzda mutlaka geleceğiz" dedi. Kardeşlik mesajının yanı sıra Ak Partili milletvekillerine seslenen Tekin; "Hangi Ak Partili milletvekili arkadaşım gelirse Cumhuriyet Halk Partisi ilçesinin olduğu yerde rahatlıkla konuşabilir. Onun teminatı da benim. O konuda hiç tereddütünüz olmasın" dedi.

“Bizim birlikten başka yapacak hiçbir şeyimiz yok”

Birlik içinde yaşamanın önemine vurgu yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise: “Bizim birlikten başka yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bir olacağız, yerle bir olmayacağız. Gerekirse Afrin’deki gibi yerle bir edeceğiz ama Allaha şükür bize diz çöktüremeyecekler. Boyunduruk taktıramayacaklar. Bu milletin istediğinden gayrısını yaptıramayacaklar. Bunun teminatı sizlersiniz” dedi.

İftar davetinin mimarları programda söz aldı

Programda söz alan iftar davetinin mimarları İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi, ‘hemşerileriz ile birlikte bugün bir kez daha tarih yazdık’ derken Kars Dernek Başkanı Ali Kılıç ise Kars Ardahan ve Iğdır’ın bir birinden ayrılmaz parçalar olduğunu ifade etti. Iğdır Dernek Başkanı Ali Sakar ise yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun ise kısa bir selamlama konuşması yaparak, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Editör: Haber Merkezi