Yaşamı “Ayla” adlı filmine konu olan Kore Gazisi emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği ile eşi Nimet Dilbirliği’nin cenaze törenine Sarıyerli gaziler de katılarak, vefa örneği sergilediler.

Grup halinde Üsküdar Selimiye Camisi’ne giden Sarıyerli gaziler, Ayla filmiyle tüm Türkiye’nin tanıma fırsatı bulduğu kahraman astsubay Süleyman Dilbirliği ile eşini son yolculuğuna uğurladılar.

1950 yılında BM’nin aldığı karar doğrultusunda Güney Kore’ye yardıma giden Türk birliğindeki astsubay Süleyman Dilbirliği, savaşta ailesini kaybeden küçük bir kıza sahip çıkıp, manevi babası olmuştu. Aradan geçen 60 yıldan sonra Süleyman Dilbirliği’nin Güney Kore’yi ziyaretiyle yeniden kavuşan baba-kız “Ayla” filminin galasında da görüşmüşlerdi. Ancak galadan sonra rahatsızlanan Dilbirliği hastaneye kaldırılıp, yoğun bakıma alınmıştı.

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını kaybeden 91 yaşındaki Süleyman Dilbirliği’nin  65 yıllık eşi, 85 yaşındaki Nimet Dilbirliği de sabah saatlerinde Selimiye Mahallesi'ndeki evinde vefat etmişti.

Dilbirliği çifti için Üsküdar'daki Selimiye Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Süleyman Dilbirliği ile eşi Nimet Dilbirliği'nin cenazeleri, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Süleyman Dilbirliği'nin manevi kızı Eunja Kim’in uçak saati uymadığı için cenaze törenine katılamadığı belirtildi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi