Sarıyer Belediyesi ve Kilyos Çevre ve Kültür Derneği’nin katkıları ile Sarıyer Rotary Kulübü sponsorluğunda bu yıl beşincisi gerçekleşen festivalin açılış töreni Kilyos Meydanı’nda gerçekleşti.


Temel Kültür Lisesi öğrencisi Elif Nur Cesur’un keman dinletisi sunduğu açılışta, Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da beğenilen bir gösteride bulundu.


“KUM ZAMBAKLARININ BARIŞ İÇİN BÜYÜMELERİNİ DİLİYORUM’’


Kilyos Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Güler Sönmez ve Sarıyer Rotary Kulübü Başkanı Fulya Temeltaş’ın teşekkür konuşmasının ardından konuklara hitap eden Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ise şunları söyledi:
“Festivalimizin tüm dünyamıza barış getirmesini diliyorum. Bu günlerde yaptığımız her şey barış adına olmalı.

Endemik bir bitki olan kum zambaklarını korumak ve bu anlamda da duyarlılık ve farkındalık yaratmak için yapılan bu etkinlik gün geçtikçe daha da dikkat çekiyor. Sarıyer Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımızla biz de doğaya sahip çıkıyoruz ve kum zambakları ile doğada nesli tükenmek üzere olan tüm canlıları korumak adına her türlü çalışmayı yapacağımızı belirtmek istiyorum.


Son günlerde hem dünyada hem de ülkemizde hiç de hoş olmayan durumlarla karşıkarşıyayız. Bu nedenle Kum Zambakları Festivali ile Kumda Sanat Festivali’nin temasını “barış” olarak belirledik. Ben kum zambaklarının barış için büyümelerini diliyorum’’ dedi.


Açılışn ardından alanda açılan takı ve süs eşyaları standlarını gezen katılımcılar daha sonra hep birlikte Gümüşdere plajında bulunan kum zambakları alanına gitti
Mikrokredi desteği alan kadınların el emeklerini sundukları resim sergisi, el sanatları ve sinema gösterilerin yer aldığı festival Cumartesi-Pazar günleri devam edecek.
(Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)

Editör: Haber Merkezi