banner279
banner246
10 Ağustos 2019 Cumartesi 09:41
KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? İŞTE TAKİP ETMENİZ GEREKEN 5 ADIM
banner290

ETİNİZİ BEKLETİN

Kurban etini, 14-20 dereceye kadar serin bir yerde 5 saat boyunca muhafaza edin.
Daha sonra parçalama işlemini gerçekleştirerek, buzdolabına yerleştirin.
Çünkü uzmanlara göre, kesimden hemen sonra, dinlendirilmeden buzdolabına konan etler, bakteri üretimine yol açıyor.

HİJYENE DİKKAT EDİN

Eti parçalara ayırmadan önce ellerinizin temizliğinden emin olun. Etleri keseceğiniz tahtayı,
bıçağı ve etleri koyacağınız kapları bir gece önceden kaynar suda yıkayın.
Sakatatları ve etleri mutlaka ayrı kaplara koyun.

BEŞ GÜNDEN UZUN SÜRE SONRA TÜKETECEĞİNİZ ETLERİ, DERİN DONDURUCUDA SAKLAYIN

Etler buzdolabında maksimum beş gün saklanabilir. Süre uzadıkça etin rengi koyulaşmaya başlar. Renginin koyulaşması tek başına etin bozulduğu anlamına gelmez. Bunun yanında ette koku ve doku değişiklikleri etin bozulmaya başladığını gösterir.
Beş günden uzun süre sonra tüketeceğiniz etleri mutlaka derin dondurucuda saklayın.

SAKLAYACAĞINIZ ETİ PORSİYONLARA BÖLÜN

Etleri isteğinize uygun şekilde parçalayıp saklama poşetlerine koyarken,
ihtiyacınızı göz önünde bulundurarak, bir kerede tüketebileceğiniz porsiyonlara bölerek saklayın. Çünkü dondurulan eti çözdükten sonra bir kerede tüketmelisiniz.
Çözülen etin tekrar dondurulması bozulmasına sebep olacaktır.

DONDURULMUŞ ETİ BUZDOLABINDA ÇÖZÜN

Dondurulan kurban etini daha hızlı çözülmesi için sıcak suya koymayın. Bu ette oluşacak bakteri hızını ve miktarını arttırır. Derin Dondurucu’dan çıkardığınız etleri mutlaka buzdolabına koyarak çözülmesini bekleyin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner285

banner284

banner272