Büyükçekmece Belediyesi’nin Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi 10 bin’in üzerinde üyesi, sürekli güncellenen kitap arşivi ve ücretsiz internet hizmeti veren bilgi evi ile sadece Büyükçekmecelilere değil bölge ilçelere de önemli bir hizmet veriyor.

Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Atatürk Kültür Merkezi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi sadece Büyükçekmecelilere değil tüm İstanbul’a kitaplarını açıyor. Okurlarının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sürekli kendisini yenileyen kütüphane yeni eğitim yılı ile ilkokuldan üniversite öğrencilerine kadar en iyi şekilde okul öncesi eğitim suna bilmek adına kitap arşivini de geliştirdi. Büyükçekmece Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesinde derslikler, etüt odaları, bilgisayar laboratuarı ve hobi-kulüp odası yer alıyor.

BAŞKAN AKGÜN'DEN OKUYUN TAVSİYESİ

Kendisi de iyi bir okur olan ve sık sık Kutadgu Bilig Kütüphanesi'ni ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocuklara ve gençlere kitap okuyun çağrısı yaparak; "Kitapsız büyüyen çocuk, susuz ağaca benzer. Bu açıdan çocuklarımıza mutlaka kitap okuma kültürünü aşılamak zorundayız. Kurulduğu günden bu yana sadece Büyükçekmecelilere değil, bölge halkına da önemli bir hizmet veren Kutadgu Bilig Kütüphanesi ve bünyesindeki bilgi evini geliştirerek yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdik" ifadesini kullandı.






TARİHİ KİTAPLAR KORUNUYOR

İstanbul’un önemli kütüphanesinden biri olan Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi’ndeki birbirinden değerli kitaplar titizlikle korunarak gelecek nesillere aktarılıyor.
Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi Pazar günü dışında hafta içi saat 09.30-19.30, Cumartesi günü ise 09.30-17.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi