Sarıyer Belediyesi ile İstinye Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen söyleşide, Altun ve Dağlı, liselilerin sorularını da cevapladı.

Uzun yıllar emniyetin değişik birimlerinde ve narkotik büroda görev yapan ve bağımlıkla ilgili çok sayıda kitap yazan İsa Altun konuşmasında, çocuklarda ve ailede bilişim güvenliği, çocukları internet ortamında bekleyen tehlikeler, cihaz güvenliğinde yapılması gerekenler, siber ortamda yaşanan olumsuz örnekler, bağımlılık yapıcı maddeler nelerdir?, maddede aile, çevre ve arkadaş etkisi, risk grupları kimlerdir?, bağımlılıkta arz ve talep azaltma, ve alınacak ve alınacak tedbirlerle ilgili bilgi verdi.

Gazeteci-yazar Tuncay Dağlı da bağımlılık yapan uyarıcı ve uyuşturucu maddelerle ilgili haberlere medyanın yaklaşımı, bağımlı kişiler ve bağımlılıkla ilgili haberler topluma ne şekilde ve nasıl yansıtılmalı?, haber dili ve habercinin olaya bakış açısı nasıl olmalı konularında görüş ve düşüncelerini belirtti.

İsa Altun ve Tuncay Dağlı’nın sosyal sorumluluk düşüncesiyle gerçekleştirdiği söyleşiler değişik eğitim kurumlarında devam edecek.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi