Arnavutköy Haraççı mahallesinde yaşayan Aydoğmuş ailesinin, kalp kapakçığı rahatsızlığı yaşayan kızı Hilal Aydoğmuş(2.5), doğduğundan bu yana 4 ameliyat geçirdi. Küçük kızının 2 yaşına kadar hastanede kaldığını belirten baba Özgür Aydoğmuş, kalp kapakçığı rahatsızlığından dolayı kızının vücudunun dirençsiz kaldığını ve yaşamasının ilaçlara bağlı olduğunu söyleyerek, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

“KIZIMIZIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Talihsiz bebeğin doğuştan taşıdığı rahatsızlıktan kurtulmasının tek yolu yürüdükten sonra yapılacak olan ameliyat olduğunu belirten Aydoğmuş, “kızımın yürüyebilmesi için ilaçlara devam etmesi lazım ama maddi imkansızlıklardan dolayı ilaç ve çocuğumun temel ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekiyorum” dedi. Hilal bebeğin annesi Selvi Aydoğmuş ise “Doğduğunda; kalbi delik, damarları ters dönmüş ve kalbinde leke vardı. Damarları düzelttiler ama kalp kapacığı açılıyor, doktorlar dikiyor ama geri açılıyor. Kalbinde tek kapakçık var bu nedenle açılma yapıyor. Hatta ilk ameliyatı da ciğerden, ciğerle kalbin arasındaki damarlardan biri darmış onun ameliyatını oldu. Yalnız bu ameliyat başarısız olunca tekrar ikinci ameliyatını oldu. Daha sonra kalp kapakçığı ameliyatı oldu. Yine ardından bir ameliyata daha girdi. Geçirdiği bu ameliyatlar asıl rahatsızlığının yan etkileri gibi düşünün, asıl ameliyat olabilmesi için hilalin yürümesi gerekiyor ama yürümesi bakımından da sıkıntı var ayakları vücuduna göre küçük. Biz kızımız için çok endişelendik bize kızınız ölecek dendi, kızım toplam 4 ameliyat geçirdi daha da olacak diyorlar doktorlar kızınız 3 yaşına kadar ölür dendi, kızımız şuan 2 buçuk yaşında Allah’ın izniyle ölmeyecek” dedi.

“SESİMİZİ DUYUN”

Ardından devam eden Selvi Aydoğmuş; “Maddi yönden ilaç, bez ve sütü gibi giderlerimiz var eşimin işi yok uzun zamandır iş arıyor ama maalesef bize kimse iş vermiyor. Kızımız için çok kapı çaldık, tek istediğimiz kızımıza bir şey olmasın, ben inanmıyorum öleceğine, kızımızın önemli ameliyatı yürümeye başlayınca yapılacak tek sıkıntımız, kızımızın ayakları vücuduna göre küçük yürüme sorunu yaşama ihtimali çok büyük yetkililerden biz kızımız için yardım bekliyoruz, sesimizi duyun” dedi.

TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi