Karakaya Köyüne ait ortak kullanım alanındaki suyun kişisel anlamda iki köylünün kullanmasına itiraz edenlerin bahçelerine yönelik gerçekleştirilen bu saldırı mahkemelere taşındı.

Asker ilgisiz kaldı

Konu hakkında mahkemeye dava açan isimlerden Hasan Hüseyin Bayram, yaptığı açıklamada" bunu yapanlar belil ve hepsini tüm bilgi ve belgelerimle mahkemeye verdim. Köy Muhtarı Ramazan Bayram, abisi Aziz Bayram. Azası Ferdi Bayram ve Mehmet Bayram'ın yaptığına inandığımız bu çirkin ve vahşi saldırıyı gecikmelide olsa mahkemeye taşıdım. Görgü tanıklarının verdiği bilgilerin ötesinde beci ep telefonumdan arıyarak ölümle tehdit eden bu isimler aynı zamanda geri kalan ağaçlarımıda keseceklerini söyleyerek ölüm tehdidi dahi yaptılar.


Köylü çekiniyor

Hasan Hüseyin Bayram, bu isimlerin sürekli köyde huzursuzluk çıkaran, köylüyü tehdit eden ve buna benzer yollarla zarar verdikleri için köylü şikayetci olmaktan çekiniyor. Köylünün çekinmesinin bir başka nedeni ise Askerin ve yargının görevini zamanında ve tam yapmamasından kaynaklanıyor. Çünkü ağaçlarımızı kestikleri gün şikayette bulunduk ancak öyle bir oyalamayla karşılaştık ki, kesilen veya kuruması için kabuğu soyulan ğaçlarımızın keşfi için tam 14 gün sonra geldiler. Böyle olduğu içinde öncelikle deliller kayboldu. Yine köylünün şikayetine Jandarmanın zamanında cevap vermemesi ve köylüden yana olmaktan çok bu işi yapan köyün muhtarından yana haraket etmesi bizleri derinden endişelendirmektedir. Nedenide köylünün maruz kaldığı bu tür olaylara jandarma zamanında müdahale etmediği için başkaca olaylarında olyması ihtimali çok yüksektir. Daha kötü olayların olmaması için ilçe Kaymakamını, il valisini ve Jandarma komutanlarını ve hatta hukuk temsilcilerini tarafsız olmaya ve zamanında şikayetleri dikkate alarak ilgilenmeye davet ediyoruz"dedi
Hasan Hüseyin Bayram'ın mahkemelere taşyıdığı bu olayın ayrıntısı aşağıdaki gibidir



Belge :1- PÖTÜRGE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA


ŞİKAYETÇİ : HASAN BAYRAM (T.C. No:49525478666)
Karakaya Köyü - Pötürge

ŞÜPHELİLER : 1) AZİZ BAYRAM (Dursun oğlu)
Karakaya Köyü - Pötürge
2) RAMAZAN BAYRAM (Karakaya Köy Muhtarı)
3) MEHMET BAYRAM (Hüseyin oğlu)
Karakaya Köyü - Pötürge
4) FERDİ BAYRAM
Karakaya Köyü - Pötürge

SUÇ TARİHİ : 16-17 Kasım 2013

AÇIKLAMALAR : 1) Şüphelilerin köylülere karşı daha önceye dayanan husumeti bulunmaktadır. Bunun nedeni de köyün ortak kullanımında bulunan kaynak suyunu MEHMET BAYRAM'ın evine taşıma isteğidir. Köy Muhtarı RAMAZAN BAYRAM ve MEHMET BAYRAM'ın bu yönde çabaları bulunmasına rağmen, köylünün razı olmaması ve şikayeti sonucunda Pötürge Kaymakamlığı'nın da müdahelesiyle amaçlarına ulaşamamışlardır. Ancak MEHMET BAYRAM amacından vazgeçmemiş ve olay günü olan 16 Kasım 2013 Cumartesi günü suyu evine bağlatmak için tekrar inşaat çalışmalarına başlamıştır. Durumdan haberdar olan köylülerin engellemesi ve jandarmaya haber vermesi sonucunda çalışmayı bırakmak zorunda kalmıştır.
2) Aynı gece akşamı Köyün şebeke su hattı tahrip edilmiş, şahsıma ait elma bahçesinde ( Güje Havuz mevkii) 50 civarında ağacın kabukları soyularak tahrip edilmiş; AHMET BAYRAM'a ait ceviz fidanlarının yaklaşık 80 adedi kesilmiş; HÜSEYİN KARAKAYA'nın meyve ağaçlarına zarar verilmiş; ŞERİF KARAKAYA'nın topladığı ve evinin yanında bulunan meşe yaprağı yığını yakılmıştır.
3) Kamu ve özel mallara zarar verme fiilinin olay gününün akşamı meydana gelmesi, MEHMET BAYRAM ve birlikte davranan diğer şüphelilerin olayın faiili olduklarını göstermektedir. Nitekim aynı şahıslar, komşu köylerde daha önce meydana gelen ve şikayete konu olmayan ev yakma, (sahipleri kışın şehirde kalan) evlerin yağmalanması gibi olayların da failleridir. Herkezin bildiği, ama başımız belaya girmesin anlayışıyla şikayet konusu yapılmayan olaylardır.
4) Şüphelilerden AZİZ BAYRAM (Muhtarın Ağabeyi) 1-1,5 ay önce (0537 438 29 98 nolu) telefondan beni arayarak küfür, tehdit ve hakarette bulunmuştur. Tehdit ve hakarette bulunmasının nedeni köyün ortak kullanımında bulunan suyun MEHMET BAYRAM'ın evine taşınmasına razı olmamamız, hukuk dışı bu durumu yetkili mercilere şikayet etmemizdir.
5) Olay günü İstanbul'da bulunduğum için elma bahçeme zarar verildiğini ertesi gün öğrenebildim. Olayın faili olan şüpheliler, suyun getirilmesine karşı olan ve olay günü tartıştıkları AHMET BAYRAM, HÜSEYİN KARAKAYA, ŞERİF KARAKAYA'nın ve benim mallarıma zarar vermişler; köylüyü mağdur etmek ve korku salmak için şebeke suyunu da tahrip etmişlerdir. Diğer şüphelileri koruyan ve kollayan, bütün bu adli olaylara rağmen adli ve idari mercilere bilgi vermeyen muhtar RAMAZAN BAYRAM da failler arasındadır.
6) Şüphelilerden MEHMET BAYRAM İstanbul'da ikamet eden Hüseyin BAYRAM'ı arayarak tehdit etmiş, gözdağı vermiş; köyün suyunu tahrip edeceklerini, karşılarında olan kişilerin bahçelerine de zarar vereceklerini söylemiştir.
Köyümüzde öfke ve düşmanlığı besleyen bu olaylar, müdahele edilmediği takdirde daha da büyüyecektir.
SONUÇ VE İSTEM : Mala zarar verme suçunu işleyen yukarıda isim ve adreslerini verdiğim şüphelilerden şikayetçiyim. Suçtan zarar gören olarak, şüpheliler hakkında kovuşturma yürütülerek kamu davası açılmasını saygıyla arz ve talep ederim. /11/2013


Şikayetçi
HASAN BAYRAM


Belge:2-
KÜÇÜKÇEKMECE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
YOLUYLA
PÖTÜRGE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA




KONU : Pötürge Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2013/505 numarayla devam eden soruşturma için ek açıklama ve taleplerim.

ŞİKAYETÇİ : HASAN BAYRAM (T.C. No:49525478666)
Karakaya Köyü - Pötürge

ŞÜPHELİLER : 1) AZİZ BAYRAM
2) RAMAZAN BAYRAM
3) MEHMET BAYRAM
4) FERDİ BAYRAM


AÇIKLAMALAR :
1) Yukarıda ismi yazılı şüphelilerden 25.11.2013 tarihli başvuruyla şikayetçi olmuştum. Şikayetim sonucu şüpheliler telefon yoluyla tehditlerine devam etmektedir. Telefonuma gelen tehdit ve hakaret içeren konuşma tarihleri şöyledir:
- 28 Kasım 2013 tarihinde saat:14.08'de (0536 783 80 77) numaralı telefondan MEHMET BAYRAM aradı: "Seninle hesabımız var, gel ağaçların nasıl kesildiğini sana gösterelim. Kalan ağaçlarını da keseceğiz."
- Yukarıdaki görüşmeden hemen sonra, (0537 438 29 98) numaralı telefondan AZİZ BAYRAM aradı: "Seni öldüreceğiz. Kalan ağaçları da keseceğiz. Neredesin. Sen mi geleceksin, biz mi gelelim."
- 29 Kasım 2013 saat:13:09 ve ikinci defa 13:12'de arayarak ölümle tehdit eden ve küfür içeren tehditlerine devam etti. Aynı gün bir kaç defa daha aradı, ama telefona cevap vermedim.
2) Şüpheliler devam eden soruşturmayı engellemek, ölüm tehdidi yoluyla şikayetleri geri almamızı sağlamaya çalışmaktadırlar.
Bu nedenle şüphelilerin mevcut telefonlarının dinlemeye alınmasını; olay tarihinden itibaren yaptıkları telefon görüşme kayıtlarının çıkartılarak delil olarak değerlendirilmesini, saygıyla arz ve talep ederim. 09.12.2013



Şikayetçi
HASAN BAYRAM

 

Editör: Haber Merkezi