15 Temmuz darbe sürecinin ardından, devlet tarafından kamudan yoğun bir tasfiye sürecinin başladığını ve bu süreçte FETÖ yapılanması içinde yer alan hainlerin bir kenara bırakıldığını ifade ederek basın açıklamasını okuyan  CHP İl Eğitim Sekreteri Emine Gülizar Emecan, “Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında kamu çalışanlarımızın emekleri yok sayılarak işten atıldı” dedi.
İşten atılanların hırsızlık yapmadıklarını, soru çalmadıklarını söyleyerek il başkanlığı adına basın açıklamasını sürdüren Emecan, hükümet yetkililerine, “Bilimsel, laik ve demokratik eğitime sahip çıktıkları, sosyal devleti savundukları, ‘hastaneler halkındır satılamaz’ dedikleri, demokrasiyi, eşitliği adaleti savundukları için mi işten atıldılar” diye sordu.
KHK ile işten çıkarılan ve işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi sırasında tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça içinde konuşan Emine Gülizar Emecan, “Suç işleyenler yakalansın, yargılansın, en ağır cezalar verilsin ancak; masum insanlar artık cezalandırılmasın” dedi.
Cumhuriyet Halk Partili’ler olarak, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça dahil tüm kamu emekçilerinin haklarına yapılan suçlamalarla ilgili hiç bir somut delil olmadığını söyleyen Emecan, işlerine geri iade edilmelerini talep ettiklerini belirtti. Suçlu ile suçsuzun birbirinden ayrılarak, mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini ifade etti. “AKP hükümeti kamu vicdanına bunu borçludur” dedi.
KENT SAVUNMASININ BAŞLATTIĞI İMZA KAMPANYASINA DESTEK
Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin imar planı değişikliğine karşı imza kampanyası başlatan Bakırköy Kent Savunması’na da destek veren CHP İstanbul İl Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapmış olduğu plan değişikliği ile mevcut yapıların 10 katı yoğunluğunda yapılaşmanın önünün açıldığını belirtti.
Mevcut hastane bahçesinin korunarak, binaların iyileştirilmesini istediklerini belirten CHP İl Başkanlığı, Bakırköy Kent Savunmasının başlattığı imza kampanyasına da destek verdi.
Mahmut Erdinç / Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi