Arnavutköy Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, kahvaltıda muhtarlarla buluştu. Kahvaltıya; İlçe Milli Eğitim Müdür yardımcısı, Arnavutköy İlçe Sağlık Müdürü Engin Bulut, İlçe Müftülüğü, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Gökhan Uluç, STK temsilcileri ile çok sayıda muhtar katıldı.

‘EĞİTİMDE AMAÇ, BİLİN UYANDIRMAK, FARKINDALIK OLUŞTURMAK’

Kahvaltı sonrası konuşmasını yapan Dağ, Arnavutköy’de eğitimin geldiği son noktayı ve görevde olduğu yıldan bu yana gerçekleştirilen projeleri anlattı. “Eğitim yalnızca bizim değil herkesin önemli bir konusu bu nedenle eğitimde ne yapıyoruz, ne görüyoruz ve ne bekliyoruz. Önce bunu belirlememiz gerekiyor” diyerek eğitim adına neler yapılması gerektiğini anlattı. Ardından sözlerine devam Dağ, “Eğitimde yalnızca biz eğitimciler değil, siz muhtarlarda birer dinamo gibi dokunan olmak, bilinç uyandırmak, farkındalık oluşturmak ve eğitimin gerçekten çok yönlü gelişimi adına buna hız katacak şekilde hareket etmesi çok önemlidir”. Şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM İŞİ, BİRLİK İŞİ’

Konuşmasının sonunda muhtarların sorularını yanıtlayan Mehmet Dağ; “Sizler yalnızca muhtar değil, aynı zamanda birer eğitimcisiniz” diyen Dağ, “Eğitim işi birlik işi, eğitim işi hepimizin işi” diyerek muhtarlardan bu konuda özverili olmalarını istedi. Toplantıda birkaç muhtarın soruları ve aldıkları yanıt şu şekilde;

MEHMET DAĞ, MUHTARLARIN SORULARINI YANITLADI

Şehit Er Tuncay Türker Ortaokulu ile ilgili sıkıntıları anlatan bir muhtar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yardımda bulunmasını istedi; “Şehit Er Tuncay Türker Ortaokulu deprem sonrası taşınmasının ardından öğrenciler servis çilesi yaşamaya başladı. Servisler geldiği sırada ciddi kalabalık oluyor ve sıkıntı yaşanıyor. Bu kalabalığa bir nebze hafifletmek adına servisler, Atatürk Mahallesin’de belirli bir noktadan öğrencileri alması sıkıntıları bir nebze olsun hafifletir. Bu konuda çalışma yapmanızı bekliyoruz” dedi. Muhtarın sorusuna yanıt veren Dağ; “Servisler devletin değil gönüllü bir şirketin üstlendiği bir çalışma olduğu için bu konuda bir şey söylemek zor” şeklinde konuştu.

“Haraççı, Taşoluk ve Karlıbayır arasında bir yer var. Burada bizim zorunlu olarak bir okula ihtiyacımız var”. diyen bir muhtar “bize bu konu da ne görevler verilirse hemen yapmaya hazırız, bölgemiz de bu mağduriyet ciddi sıkıntılara neden oluyor” dedi. Muhtarın sorusuna yanıt veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ; “Konu üzerinde çalışmalarımız sürüyor, en kısa sürede bilgilendirme yapılacak” dedi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı sona erdi.

TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi